Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šanca na milióny eur pre slovenský futbal sa postupne rozplýva
Zdielať na

Šanca na milióny eur pre slovenský futbal sa postupne rozplýva

BRATISLAVA / Šanca na milióny eur pre slovenský futbal sa postupne rozplýva. Brány majstrovstiev sveta v Rusku sú už takmer zatvorené a poodchýliť by ich mohol už iba trpaslík z Gibraltáru. Keďže ide o možnosť z ríše snov, našim reprezentantom takmer s určitosťou zostane v rukách nepopulárny Čierny Peter.

Pomoc tímov z iných skupín neprišla a do vytúženej baráže by nás posunul už iba futbalový zázrak. "Som skôr sklamaný z toho, že my sme nezískali jeden bod,“ hovorí tréner futbalovej reprezentácie Ján Kozák. 

Do baráže o Majstrovstvá sveta tak ako jediné mužstvo z druhého miesta nepôjdeme, čo je nielen futbalová smola. Vysnívané scenáre sa, žiaľ nenaplnili a futbalová pokladnica nedostane niekoľkomiliónovú injekciu. "Ten športový dosah by bol ešte väčší ako suma 10 miliónov eur, ktoré by dostal Slovenský futbalový zväz," vysvetľuje futbalový internacionál Dušan Tittel. 

V prípade postupu by si tretinu zo sumy rozdelili hráči, tretinu by stála príprava a naše účinkovanie v Rusku a zvyšok by putoval na rozvoj mládeže tak, ako po kvalifikovaní sa na Majstrovstvá Európy. Čiastočne by si prilepšili aj kluby, ktoré do národného tímu dodávajú reprezentantov. "Dostávajú peniaze za hráčov, ktorí sú uvoľnení počas MS, keď sú na vrcholnom podujatí," uvádza Tittel. 

Súvisiace články