Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Na zápase v Amiens sa zrútila bariéra na tribúne. Zranilo sa najmenej 29 ľudí
Zdielať na

VIDEO: Na zápase v Amiens sa zrútila bariéra na tribúne. Zranilo sa najmenej 29 ľudí

AMIENS / Najmenej 29 zranených, z toho päť ťažko a sedem hospitalizovaných, si vyžiadalo zrútenie bariéry na tribúne s hosťujúcimi fanúšikmi počas sobotňajšieho stretnutia najvyššej francúzskej futbalovej súťaže Amiens - Lille.

Ťažko zranení podľa prefekta departementu Somme Philippa De Mestera nie sú v ohrození života. "V myšlienkach sme predovšetkým s našimi priaznivcami," uviedol prostredníctvom twitteru výkonný riaditeľ OSC Lille Marc Ingla a doplnil: "Lille má právo preskúmať bezpečnostné podmienky, ktoré im poskytol domáci klub a jeho štadión. Lille verí, že zodpovedných rýchlo identifikujú a že niečo podobné sa už nikdy nestane." Plot neudržal nápor hosťujúcich fanúšikov, ktorí po štvrťhodine hry oslavovali gól svojho tímu. Hlavný rozhodca následne poslal obe mužstvá do šatní a po viac než 30 minútach zápas predčasne ukončil.

"Futbal by mal byť oslavou. Polícia nás upozornila, že v sektore pre fanúšikov Lille bolo približne dvesto 'ultras'. Viac než päťsto ľudí sa nepochopiteľne vrhlo na bariéru, ktorá bola v bezchybnom stave... Predstavte si päťsto ľudí, ktorí sa usilujú dostať sa na ihrisko," skonštatoval prezident domáceho klubu Amiens Bernard Joanni.

Inglu jeho vyjadrenie pobúrilo: "Vyhlásenie prezidenta Amiens je v tomto kontexte nezodpovedné a hanebné. Naši fanúšikovia sú bezúhonní. Futbal si vyžaduje najlepšiu možnú organizáciu. Veríme, že predstavitelia ligovej súťaže odhalia zodpovedných." Amiens prostredníctvom vyhlásenia neskôr uviedlo, že Joanni a aj politickí predstavitelia regiónu navštívili nemocnicu, do ktorej previezli zranených. "Klub z Amiens a jeho vedenie vyjadrujú spoluúčasť zraneným fanúšikom Lille a ich rodinám. Ich zdravie je pre nás na prvom mieste," uviedol klub vo vyhlásení. Prezident OSC Lille Gérard Lopez navštívi nemocnicu v nedeľu, uviedol hosťujúci klub.

Súvisiace články