Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slavia Praha sa dohodla s Fenerbahce a získa Stocha
Zdielať na

Slavia Praha sa dohodla s Fenerbahce a získa Stocha

Archívna reportáž

PRAHA / Slovenský futbalový krídelník s minulosťou v národnom tíme Miroslav Stoch opustí turecký klub Fenerbahce Istanbul a bude vo svojej kariére pokračovať v tíme úradujúceho českého majstra SK Slavia Praha. Informuje o tom portál českého denníka Sport s odvolaním sa na svoje zdroje a dôvetkom, že všetky zainteresované strany už dospeli k dohode a 27-ročný stredopoliar v piatok v Prahe absolvuje lekársku prehliadku; následne podpíše kontrakt.

Slavia za Stocha zaplatí 1 milión eur, prostredníctvom twitteru to predznamenal jej šéf Jaroslav Tvrdík. Podľa Sportu iné zdroje hovoria o čiastke 2 milióny eur vrátane bonusov. Slavia chcela získať Stocha už počas zimného prestupového obdobia, v januári však neprišlo k dohode s Fenerbahce.

Slavia, ktorá má v kádri aj Slovákov Dušana Šventa a Jakuba Hromadu, pred začiatkom sezóny priviedla do tímu známe postavy európskeho futbalu - Dannyho, Halila Altintopa a Ruslana Rotaňa. "Zošívaní" sú v hre o účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov 2017/2018, v play-off si zmerajú sily s cyperským APOEL Nikózia.

Prvý zápas je na programe v utorok 15. augusta na Cypre, odveta v Edene v stredu 23. augusta. Fenerbahce bude v auguste bojovať v play-off o účasť v skupinovej fáze tohtosezónnej Európskej ligy, súperom je macedónsky Vardar Skopje. Stoch, ktorý je vo Fenerbahce vedno s kapitánom reprezentácie SR Martinom Škrtelom, v minulosti pôsobil aj v FC Chelsea, FC Twente, PAOK Solún či Bursaspore.

Súvisiace články