Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Ofenzívny klenot Žiliny jedným z lídrov tímu Kozáka v SAE
Zdielať na

Ofenzívny klenot Žiliny jedným z lídrov tímu Kozáka v SAE

ABÚ ZABÍ / Medzi 17 hráčmi z najvyššej domácej futbalovej súťaže, ktorí sú v kádri trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na zuápasy v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch a dva prípravné duely - oficiálny proti Ugande (8. 1. o 16.30 h SEČ) a neoficiálny so Švédskom (12. 1. o 13.45 h SEČ) - figuruje aj Filip Hlohovský.

Dvadsaťosemročný stredopoliar MŠK Žilina (nar. 13. júna 1988) prispel 14 gólmi a 8 asistenciami k jesennému líderskemu postaveniu klubu spod Dubňa v tabuľke Fortuna ligy 2016/2017.

"Jeseň bola určite vynikajúca. Ako mužstvo sme šliapali výborne. Máme veľa bodov, dali veľa gólov. Mne osobne sa darilo strelecky, mal som aj nejaké prihrávky. Táto nominácia je odmena za drinu, čo v klube predvádzame na tréningoch každý deň. Je to neuveriteľný pocit, každý futbalista chce reprezentovať svoju krajinu," vyjadril sa Hlohovský na zraze v Senci. Hráčovi, narodenému v Handlovej, ktorý v doterajšej seniorskej kariére okrem Žiliny účinkoval v Trenčíne, Slovane Bratislava i Senici, sa už cnelo za futbalom.

"Pred Vianocami mi písali známi, že som v nominácii. Potom som si to prečítal aj na internete. Určite to bolo príjemné a veľmi ma to potešilo," uviedol šikovný krídelník a doplnil: "Neprekáža mi, že zraz je hneď na začiatku nového roka. Už od Vianoc som sa tešil, nech sme už tu v Senci a opäť hráme futbal. V decembri som trochu oddychoval, potom však aj individuálne trénoval a tešil sa na prípravu s chalanmi."

V slovenskom výbere je až poltucet futbalistov z MŠK Žilina, ešte aj Denis Vavro, Martin Králik, Jakub Holúbek, Michal Škvarka a Miroslav Káčer.

Súvisiace články