Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Päť dní dozadu oslavovali vytúžený postup. Dnes je všetko inak
Zdielať na

Päť dní dozadu oslavovali vytúžený postup. Dnes je všetko inak

BOGÓTA / Na palube havarovaného lietadla sa viezlo 22 hráčov tímu Chapecoense, realizačný tím a vedenie mužstva, ako aj dve desiatky novinárov, ktorí mali informovať o finálovom zápase Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana), obdoby Európskej ligy.

Podľa najnovších, už aj oficiálnych správ, medzi tými, čo prežili, bolo aj trio futbalistov: obranca Alan Ruschel a brankári Marcos Danilo a Jackson Follmann. Gólman Danilo neskôr skonal v nemocnici, potvrdil hovorca brazílskeho klubu Andrei Copetti pre agentúru AP. Ďalší traja preživší boli novinár Rafael Hensel a členovia posádky Ximena Suárezová a Erwin Tumiri. 

Hráči Chapecoense mali v stredu v Medellíne proti miestnemu tímu Atlético Nacional odohrať prvý zápas finále Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana), obdoby Európskej ligy. Klub Chapecoense bol založený v roku 1973, od vlaňajška je účastníkom najvyššej brazílskej súťaže. Pred posledným kolom aktuálneho ročníka figurovalo Chapecoense v tabuľke na 9. mieste, tím Palmeiras pred dvoma dňami spečatil titul práve víťazstvom nad týmto tímom 1:0. Iba päť  dní dozadu takto oslavovali hráči Chapecoense AF postup do finále, ktoré už ale neodohrajú...

Súvisiace články