Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smutná hrdinka finále ME v Senci. Toto sa nedá zahodiť
Zdielať na

Smutná hrdinka finále ME v Senci. Toto sa nedá zahodiť

SENEC / Futbalistky Francúzska sa stali majsterkami Európy do 19 rokov.

V nedeľňajšom finálovom zápase v Senci na kontinentálnom šampionáte (19. - 31. júla) zvíťazili nad Španielkami 2:1 a štvrtý raz zasadli na európsky trón v tejto vekovej kategórii. Španielske reprezentantky prenikli do finále tretí raz v sérii, no opäť nezvládli posledný krok k titulu.

Francúzske hráčky otvorili skóre v 36. min presným zásahom Grace Geyorovej. Po úvodnom dejstve súboj prerušili na dve hodiny pre dážď a zlý stav hracej plochy. Po zmene strán a dlhej prestávke pohrdla pokutovým kopom Nahikari Garcíová a Francúzky trestali - ich náskok zdvojnásobila Marie-Antoinette Katotová, so šiestimi gólmi napokon najlepšia kanonierka turnaja. V 84. min ešte vliala Španielkam nádej Lucía Garcíová, na vyrovnanie však už nedosiahli a opäť pre ne zostalo len striebro. Všetko ale mohlo byť inak, keby kapitánka Španielska v nadstavenom čase vyrovnala. Trestuhodne ale vyrazenú loptu brankárkou poslala zo štyroch metrov nad bránku.

ME 2016 futbalistiek do 19 rokov - Senec - FINÁLE:

Francúzsko - Španielsko 2:1 (1:0) - Francúzsko získalo titul
Góly: 36. Geyorová, 66. Katotová - 84. L. Garcíová, 1024 divákov

Konečné poradie ME futbalistiek do 19 rokov na Slovensku: 1. Francúzsko, 2. Španielsko, 3. Holandsko a Švajčiarsko, 5. Nórsko, 6. Nemecko, 7. Slovensko, 8. Rakúsko


Foot - Euro - U19 (F) : Les Bleuettes sacrées by lequipe

Súvisiace články