Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Austria doma s dlhým nosom. Trnave vystrieľal víťazstvo Tambe
Zdielať na

Austria doma s dlhým nosom. Trnave vystrieľal víťazstvo Tambe

VIEDEŇ / Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili 1:0 na pôde rakúskeho FK Austria Viedeň vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy 2016/2017.

Pred budúcotýždňovou odvetou v trnavskej City Arene (4. augusta o 18.30 h) sú Trnavčania vo výhodnejšej pozícii v súvislosti so snahou o postup do play-off EL.

Na Štadióne Ernsta Happela mal prevahu najskôr domáci tím, Trnavčania však čoskoro vyrovnali hru a šance na otvorenie skóre mali obe mužstvá. V súboji s brankármi však v úvodnej štyridsaťpäťminútovke neuspeli "spartakovci" Ivan Schranz a Robert Ndip Tambe a na druhej strane ani Olarenwaju Kayode s Petarom Filipovičom; skvelými zákrokmi sa blysol gólman "andelov" Adam Jakubech. Približne pätnásť sekúnd po začiatku druhého polčasu Trnavčania udreli po rýchlej akcii - Schranz z pravej strany poslal center do šestnástky, kde sa presadil nepokrytý Tambe - 1:0. Zaskočení hráči Austrie sa usilovali o vyrovnanie, ale hostia pozorne bránili a nepúšťali ich do príležitostí. Jednou solídnou pohrdol Kayode päť minút pred koncom, opäť ho vychytal Jakubech. Zverenci Miroslava Karhana vytrvali až do konca a domov pocestujú s cenným triumfom.

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play-off (18. augusta, resp. 25. augusta). Neúspešní z 3. predkola EL sa s tohtosezónnou pohárovou Európou rozlúčia.

Európska liga 2016/2017 - 3. predkolo - prvý zápas:
FK Austria Viedeň (Rak.) - FC Spartak Trnava (SR) 0:1 (0:0)
Gól: 46. Tambe, ŽK: 90.+ Martschinko - 20. A. Sloboda, 50. Godál, 54. Halilovič, 68. Tambe, 72. A. Kadlec, 90.+ Schranz, 90.+ Jirka, rozhodoval: Tudor (Rum.), 6835 divákov

Austria: Almer - Stryger Larsen, Rotpuller, Filipovič, Martschinko - Holzhauser, Serbest - Felipe Pires (72. Tajouri-Shradi), Kehat (61. A. Grünwald), Venuto - Kayode (85. Friesenbichler)
Trnava: A. Jakubech - A. Kadlec, Greššák, Godál, Horník - Bello, A. Sloboda - Schranz, Halilovič (61. Jirka), Mikovič (88. Privat Yao) - Tambe (72. M. Paukner)

Súvisiace články