Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Belgičanov trápia zranenia. Šestica hráčov v opatere lekárov
Zdielať na

Belgičanov trápia zranenia. Šestica hráčov v opatere lekárov

LAUSANNE / Belgický národný tím rieši dva týždne pred začiatkom futbalových ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) nečakané zdravotné problémy v hráčskom kádri.

Ako referuje francúzsky denník L´Equipe, v utorok sa do tréningu "červených diablov" pripravujúcich sa vo švajčiarskom Lausanne zapojilo iba päť hráčov. Navyše, až šiesti reprezentanti museli zostať v hoteli, kde na nich dohliadal medicínsky štáb.

Thomas Meunier má narazené stehno, Divock Origi laboroval s opuchnutým členkom a kvarteto Nicolasa Lombaertsa, Dedrycka Boyatu, Marouana Fellainiho a Radju Nainggolana trápia svalové problémy.

Tréner Belgicka Marc Wilmots už počas prípravy na šampionát prišiel o obrancu Björna Engelsa, ktorého v kádri nahradil Laurent Ciman.
Zranenie zabránilo v účasti na turnaji aj dlhoročnému kapitánovi Vincentovi Kompanymu, stopér Manchestru City sa zranil v odvete semifinále Ligy majstrov na ihrisku Realu Madrid. Aktuálne druhý tím renkingu FIFA je "čiernym koňom" turnaja. V základnej E-skupine sa postupne stretne s Talianskom, Írskom a Švédskom.

Súvisiace články