Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
PSG s Ibrahimovičom potvrdil hegemóniu v rámci Francúzska
Zdielať na

PSG s Ibrahimovičom potvrdil hegemóniu v rámci Francúzska

PARÍŽ / - Vo finále Francúzskeho pohára zvíťazili futbalisti úradujúceho majstra Paris St. Germain nad svojím úhlavným rivalom z Marseille 4:2.

Parížsky klub druhý rok po sebe dokonale ovládol domácu scénu, keď sa mu podarilo obhájiť triumfy v Ligue 1, Francúzskom ligovom pohári a teraz aj Coupe de France. Úvodný gól duelu strelil už v 2. min Blaise Matuidi, v prvom polčase sa Marseille podarilo vyrovnať vďaka Florianovi Thauvinovi. Po prestávke premenil pokutový kop Zlatan Ibrahimovič, ktorý poslal PSG do vedenia 2:1. Náskok dvoch gólov zabezpečil svojím presným zásahom Edinson Cavani, ku ktorému sa pridal v poslednej desaťminútovke Ibrahimovič - 4:1. Marseille sa podarilo už len znížiť na 2:4, keď sa v šestnástke dobre zorientoval Michy Batshuayi.

S Parížom sa lúčiaci Zlatan Ibrahimovič zaznamenal vo finále ešte jeden presný zásah, keď v 82. min premenil "samostatný nájazd" na brankára Marseille Steva Mandandu. Definitívnu podobu výsledku dal v 87. min belgický útočník Michy Batshuayi. "Veľmi bolí prehrať takýmto spôsobom. Bola to sezóna, ktorá sa začala náročne a rovnako sa aj skončila. Viním z toho seba, pretože toto bol pravdepodobne môj záverečný zápas za klub. Chcel som dať Marseille ešte jeden posledný dôvod na radosť," povedal pre OMtv odchovanec akadémie Le Havre Steve Mandanda, ktorý odchytal v Marseille deväť sezón a stal sa klubovou ikonou. Reprezentačnému brankárovi sa končí po aktuálnej sezóne kontrakt.



Všetku pozornosť vo finále Francúzskeho pohára 2015/2016 na seba, prirodzene, opäť pútal Zlatan Ibrahimovič, pre ktorého to bol posledný zápas v drese PSG. "Bolo to pre mňa jedno fantastické dobrodružstvo. Vieme, aké to bolo na začiatku a aké je to teraz. Môžem len povedať, že misia je splnená," povedal Ibrahimovič pre televíziu France 2. Na otázku, či by sa mohol rozlúčiť vo francúzštine, odpovedal po anglicky: "Nehovorím po francúzsky a napriek tomu som vyhral všetko. Prišiel som. Videl som. Zvíťazil som. Ďakujem vám!" Ibrahimovič triumfoval s PSG v Ligue 1, vo Francúzskom ligovom pohári a tiež vo Francúzskom pohári (Coupe de France). Počas jeho štvorročného pôsobenia v Paríži sa však klub ani raz neprebojoval do semifinále Ligy majstrov.

Súvisiace články