Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Trenčania si triumfom nad Skalicou skrášlili oslavy titulu
Zdielať na

Trenčania si triumfom nad Skalicou skrášlili oslavy titulu

TRENČÍN / Futbalisti AS Trenčín ako už istý slovenský majster a zároveň opäť aj držiteľ double v kombinácii s národným pohárom (Slovnaft Cup) potešili svojich fanúšikov pri rozlúčke s vydarenou sezónou.

Hráči spod hradu Matúša Čáka zvíťazili v zápase piatkového záverečného 33. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad MFK Skalica 2:1, hosťom neumožnili splniť ich časť "záchranárskej" misie. Záhorákom by napokon - vzhľadom na výsledok z Michaloviec (presadili sa 3:0 proti Žiline) - nestačil ani prípadný triumf. Gino van Kessel si účinnou hlavičkou z 10 m spomedzi stopérov hostí v 26. min po centri Samuela Kaluho z pravej strany poistil korunu pre kráľa strelcov FL. Bol to jeho 17. gól v tomto súťažnom ročníku. Konkurent z vlastných radov Matúš Bero zaostával pred derniérou o jeden zásah a momentálne je na sústredení reprezentácie SR v Rakúsku. Vyrovnanie zariadil v 76. min hlavičkou po rohovom kope skúsený Martin Dobrotka: Adrián Chovan si síce na loptu siahol, ale nedokázal ju vyraziť nad brvno. V 90. min predsa len strhol víťazstvo na stranu Trenčína striedajúci Aliko Bala.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 33. kolo:

AS Trenčín - MFK Skalica 2:1 (1:0)

Góly: 26. Van Kessel, 90. Aliko Bala - 76. Dobrotka, ŽK: 69. Lawrence (Trenčín), rozhodovali: Sedlák - Balko, Tomčík

Trenčín: A. Chovan - M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley - Lawrence - Jančo (64. Holúbek), Rabiu - Guba (82. Maierhofer), Van Kessel, Kalu (76. Aliko Bala)
Skalica: Krnáč - Hlavatovič, Dobrotka, D. Hudák, Záhumenský - Švrček, Marek Hlinka (79. Hillary), Neoveský, Šebesta (79. Ulrich) - Piroska (61. A. Čermák), P. Masaryk

Súvisiace články