Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dva zápasy sa dnes neodohrali pre nespôsobilý terén
Zdielať na

Dva zápasy sa dnes neodohrali pre nespôsobilý terén

ŽILINA / Z trojice na utorok naplánovaných zápasov 21. kola futbalovej Fortuna ligy odohrali len jediné. V Senici sa medzi domácim FK a hosťujúcim FC ViOn Zlaté Moravce zrodila remíza 1:1 (1:0).

Ďalšie dve stretnutia odložili na neskorší termín pre nespôsobilý terén, ktorý by mohol ohroziť zdravie hráčov. Obeťou počasia sa stal šláger pod Dubňom MŠK Žilina - AS Trenčín s plánovaným začiatkom o 16.55 h aj večerný duel ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce s pôvodným začiatkom o 19.00 h. Súboj v Žiline preložili presne o týždeň, teda na utorok 8. marca o 16.55 h, v Bratislave by sa malo hrať po novom v stredu 9. marca. Čas úvodného výkopu zatiaľ neurčili.

"Boli sme dvakrát na kontrole ihriska pred samotným zápasom. Prvá z nich sa uskutočnila o 15.15 h. Bola tam súvislá vrstva snehu, ktorý síce domáci organizátori odpratali, ale pri druhej kontrole sme zistili, že trávnik je podmočený. Našli sme miesta, kde sa lopta nekotúľala. Kapitánov oboch tímov sme mali na porade a povedali sme im, že na tomto teréne by hrať futbal nemalo význam," uviedol nominovaný hlavný rozhodca na spomenutý zápas v Žiline Ivan Kružliak.

Podobné to bolo o čosi neskôr aj v Bratislave, ale namiesto snehu úradoval dážď. "V úradnom hracom čase som skontroloval stav hracej plochy, ktorá je podmočená a tým pádom nespôsobilá pre odohratie ligového stretnutia. Zohľadnil som aj to, aby bolo ochránené zdravie a bezpečnosť hráčov,“ zdôvodnil rozhodnutie hlavný rozhodca zápasu Peter Kráľovič, priniesla ho facebooková prezentácia Slovana Bratislava.

Senica remizovala so Zlatými Moravcami

Stretnutie medzi Senicou a Zlatými Moravcami sa skončilo zmierlivo 1:1. Domáci viedli od 20. min gólom kapitána Petra Pavlíka, za hostí vyrovnal v 53. min rovnako obranca, Bosniak Danijel Majkič. V súboji dvoch tabuľkových susedov, ktorí vo svojich úvodných jarných vystúpeniach v sobotu prehrali, si ani jeden nepolepšil. Seničania zostali na ôsmom a Zlatomoravčania na deviatom mieste.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 21. kolo:

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (1:0)

Góly: 20. P. Pavlík - 53. Majkič, ŽK: 33. P. Pavlík, 59. Morong - 72. Tawamba, rozhodovali: Ježík - Tomčík, Súkeníková

Senica: Šulla - Hladík, P. Pavlík, Mehremič - Hušek (78. Krč) - Šmehyl, Hromada, Kontár, Čunta - Morong, D. Leško (70. Almási)
Zlaté Moravce: P. Kováč - Majkič, Jhonnes Marques de Souza, Pintér, Kupec - Bariš - Orávik (90.+ M. Kuzma), Školnik (70. Krznarič), M. Perišič, Mouroukou Farras Bamba - Tawamba