Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šláger úvodu jari v Trenčíne pre Slovan Bratislava
Zdielať na

Šláger úvodu jari v Trenčíne pre Slovan Bratislava

TRENČÍN / Šláger úvodu futbalovej jari na Slovensku vyznel pre hráčov Slovana Bratislava.

"Belasí" v sobotu popoludní v rámci 20. kola Fortuna ligy v Trenčíne zdolali hráčov domáceho AS 2:0, keď o výsledku rozhodli už v prvom polčase.

V 8. min si po chybe domácich na prihrávku Róberta Vitteka nabehol František Kubík a pomedzi nohy brankára Igora Šemrinca otvoril skóre. Štyri minúty pred koncom prvého dejstva sa zasa individuálne zaskvel maďarský reprezentant Tamás Priskin. Vo vnútri šestnástky sa elegantne zbavil Petra Kleščíka a ľavačkou obstrelil Šemrinca - 0:2. Toto skóre sa už do konca stretnutia napriek snahe domácich nezmenilo. Slovan predviedol v Trenčíne takticky vyspelý a kolektívny výkon, ktorý mu stačil na dôležité 3 body, hoci na rohové kopci domáci dominovali 12:0. Pre obhajcov titulu Trenčanov je to len druhá prehra v tomto súťažnom ročníku, slovanisti si pripísali trináste víťazstvo a náskok AS na čele tabuľky skorigovali zo 7 na 4 body. Uchovali si teda reálne šancu na zisk majstrovského titulu.

Fortuna liga - jarná časť ročníka 2015/2016 - 20. kolo:

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 8. F. Kubík, 41. Priskin, ŽK: 28. Schet, 79. M. Šulek - 85. Milinkovič, rozhodovali: Sedlák - Brendza, D. Hrčka

AS Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Udeh (46. Lawrence), Madu Kingsley - Koolwijk - Guba (46. Maierhofer), Rabiu, Bero, Schet (57. Kalu) - Van Kessel
Slovan: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Zreľák - Simovič, De Kamps (64. Scott) - Priskin, F. Kubík (73. Savičevič), Milinkovič - Vittek (82. Crnkič)