Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Šláger Juventusu s Neapolom rozhodol žolík zebier Zaza
Zdielať na

Šláger Juventusu s Neapolom rozhodol žolík zebier Zaza

TURÍN / V dlho očakávanom šlágri 25. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A zdolali hráči Juventusu Turín na domácom ihrisku tím SSC Neapol 1:0.

O jediný presný zásah duelu sa postaral v 88. minúte striedajúci Simone Zaza. Juventus je po triumfe nad Neapolom novým lídrom Serie A, pre "bianconeri" to bola už pätnáste ligové víťazstvo v rade. V drese hostí odohral celé stretnutie 28-ročný slovenský reprezentant Marek Hamšík.

Zatiaľ čo hosťujúci kormidelník Maurizio Sarri mal pred zápasom k dispozícii všetkých hráčov základnej zostavy, tréner Juventusu Massimiliano Allegri musel v taktickom pláne urobiť niekoľko podstatných zmien. Pre absenciu stredného obrancu Giorgia Chielliniho prešiel z tradičnej formácie 3-5-2 na flexibilnejšie rozostavenie 4-4-2. Prekvapením večera bol návrat stredopoliara Samiho Khediru, majster sveta z roku 2014 sa dokázal vrátiť včas vďaka pomoci známeho lekára Müllera-Wohlfahrta.



Súboj dvoch najlepších tímov Serie A mal hneď od začiatku veľmi dobré tempo, v drese domácich bolo najviac vidieť rýchleho Kolumbijčana Juana Cuadrada, ktorý dostal šancu na pravej strane zálohy. Neapolčania ostali verní svojej hre a snažili sa rýchlymi prihrávkami prejsť cez obrannú líniu Juventusu. Hostia boli v prvom dejstve blízko ku gólu. Centrovanú loptu, ktorá mierila presne na hlavu Gonzala Higuaína, zneškodnil v poslednej chvíli Leonardo Bonucci. Po následnom rohu mal príležitosť na skórovanie i Raúl Albiol, na čiare ho však vychytal pozorný Gianluigi Buffon.

Súvisiace články