Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Aj keď zranený, predĺžil s Rapidom zmluvu do leta 2018
Zdielať na

Aj keď zranený, predĺžil s Rapidom zmluvu do leta 2018

VIEDEŇ / Slovenský futbalový reprezentant Ján Novota bude hráčom Rapidu Viedeň až do leta 2018.

Skúsený 32-ročný brankár vo štvrtok predpoludním pripojil svoj podpis pod predĺženie súčasného kontaktu, ktorý vyprší po skončení aktuálnej sezóny. Novota je momentálne po operácii ramena, do súťažného diania sa vráti v priebehu jarnej časti rakúskej Tipico-Bundesligy. Rapidu v nej aktuálne patrí tretia priečka.

"Boli sme dohodnutí na predĺžení zmluvy už pred jeho zranením. Potrebovali sme len doriešiť detaily. Ján je dôležitou súčasťou nášho tímu, prináša do neho nielen športovú kvalitu, ale aj potrebný charakter. Teší ma, že bude aj naďalej s nami,“ cituje internetový server SK Rapid manažéra Andreasa Müllera. "Je to typický tímový hráč, ktorý kladie úspech mužstva a klubu pred seba samého,“ pridal pozitívny názor na Novotu aj šéftréner Zoran Barišič.

Rodák z Matúškova Ján Novota prišiel do slávneho viedenského klubu v lete 2011 z Dunajskej Stredy a dodnes stihol za Rapid odohrať 123 súťažných zápasov, z toho 22 v európskom kontexte. "Už 10. januára by som mal začať s rehabilitáciou u nášho klubového fyzioterapeuta Wojteka Burzeca a som si istý, že počas jarnej časti sezóny budem opäť stopercentne fit. Za dôveru spojenú s predĺžením zmluvy ďakujem veľmi pekne. Som tu už dva a pol roka, ale som rád, že budem ešte dlhšie telom aj dušou súčasťou Rapidu," vyznal sa Novota na klubovom webe.

Súvisiace články