Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ibra je pán! Vstúpil do histórie a ešte aj potešil chlapca!
Zdielať na

Ibra je pán! Vstúpil do histórie a ešte aj potešil chlapca!

PARÍŽ / Zlatan Ibrahimovič sa opäť zapísal do dejín parížskeho St. Germain. Vo včerajšom zápase 17. kola Ligue 1 na pôde Nice prispel kanonier jasného lídra súťaže k víťazstvu 3:0 dvoma gólmi. Ale zaujal ešte niečím. A tiež pozitívnym...

34-ročný rodák z Malmö je so 119 gólmi najlepším strelcom Parížanov vo všetkých súťažiach v histórii PSG.

A ktovie, koľko ich ešte nasúka...

No a včera sa dostal na kótu 87, čo sa týka presných zásahov vo francúzskej lige. Odpútal sa tak od hviezdy 70. a 80. rokov Mustafu Dahlabu. Ibrahimovič v tejto sezóne zaznamenal už 12 ligových gólov a vedie poradie strelcov celej súťaže. Parížanom patrí po neúplnom 17. kole neohrozená prvá pozícia so 45 bodmi.

Ku dvom gólom aj pekné gesto!

Tesne pred prestávkou premenil Zlatan jedenástku, keď ho v pokutovom území fauloval jeho krajan Niklas Hult, ktorý videl aj červenú kartu. Druhýkrát rozvlnil Ibrahimovič sieť Nice po zavŕšení hodiny hry, keď mu prihrával Argentínčan Angel di Maria. Z ihriska putoval 10-násobný najlepší futbalista Švédska v 77. minúte a vzápätí urobil obrovskú radosť jednému z mladých fanúšikov. Hneď, ako si dosadol na lavičku, vyzliekol si dres a po členovi usporiadateľskej ho poslal chlapcovi pri zábradlí, ktorý tam naň čakal. Jeho reakcia bola priam kúzelná, pozrite si ju aj vy!

Súvisiace články