Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dvojgólový Rakitič zabezpečil 3 body Barcelone v Borisove
Zdielať na

Dvojgólový Rakitič zabezpečil 3 body Barcelone v Borisove

BORISOV / Prvý polčas súboja F-skupiny futbalovej Ligy majstrov BATE Borisov - FC Barcelona sa skončil bez gólov, ale obhajca trofeje napokon v Bielorusku zabral.

Dva góly 27-ročného chorvátskeho stredopoliara Ivana Rakitiča v rozpätí 17 minút druhého polčasu rozhodli o zaslúžených troch bodoch katalánskeho favorita, ktorý opäť nastúpil bez zranených Lionela Messiho či Andrésa Iniestu. V tvrdom stretnutí hlavný rozhodca, Portugalčan Manuel de Sousa, rozdal až 9 žltých kariet, z toho 6 domácim hráčom.

"Máme veľkú silu v útoku, ale ak skóruje hráč z inej hernej formácie, je to len dobré pre mužstvo,“ uviedol po zápase tréner FCB Luis Enrique.

Rakitič začínal zápas v Borisov Arene na lavičke náhradníkov, ale už po 18 minútach sa dostal do hry, keď vystriedal zraneného Sergiho Roberta. Najmä prvý jeho gól bol lahôdkou nielen pre fanúšikov Barcelony, keď z približne 20 m trafil presne do pravého horného rohu bránky Sergeja Černika. Na oba presné zásahy mu prihrával Brazílčan Neymar. "Som spokojný s ofenzívnou aj defenzívnou hrou. Vedeli sme, že súper bude hrať na jedného útočníka a protiútoky. V tomto zápase sme odviedli to, čo sme mali odviesť,“ dodal spokojný Luis Enrique.

Domáci tréner Alexandr Jermakovič očakával viac od prvého polčasu. "Náš prechod z defenzívy do protiútokov bol slabý. Barcelona nás vyškolila z hry v útoku, ako aj z toho, ako sa vyrovnať so stratou lopty. Musíme sa ešte veľa učiť," cituje Jermakoviča server UEFA.

Súvisiace články