Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sólo pre H.ARFU! Teda Hatema Ben Arfu. Famózna akcia útočníka Nice!
Zdielať na

Sólo pre H.ARFU! Teda Hatema Ben Arfu. Famózna akcia útočníka Nice!

ST. ETIÉNNE / Futbalisti AS St. Etiénne odštartovali túto sezónu francúzskej Ligue 1 vynikajúco. Po siedmich kolách mali 16 bodov a iba jeden strácali na lídra PSG. V ôsmom kole ale zavítalo na ich trávnik Nice a z oblakov ich poslalo tvrdo na zem. Prvé husle pri tom hral útočník hostí Hatem Ben Arfa.

28-ročný francúzsky reprezentant hrá po letnom príchode do Nice ako znovuzrodený. 8 zápasov - 6 gólov, taká je bilancia krídelníka, ktorý pôsobil od roku 2011 v anglickom Newcastli, no v minulom ročníku bol na hosťovaní v Hulle.

Uživil by sa aj ako slalomár...

V Nice sa jeho futbalová krv očividne poriadne okysličila a naplno to predviedol aj na pôde AS St. Etiénne. Tam už do polčasu hostia viedli 3:1, keď sa o ich dva presné zásahy postaral práve Ben Arfa. V nadstavenom čase prvého dejstva sa Hatem odhodlal k odvážnemu sólu a všetko mu počas neho vyšlo na výbornú. Štafáž mu pri ňom robilo až päť domácich futbalistov, ktorých Ben Arfa riadne domotal. Na úvod vytancoval Jeremyho Clementa, na záver šupol jasne Florentinovi Pogbovi a vzápätí nasledovala presná krížna strela k vzdialenejšej žrdi. Naozaj paráda! Nice napokon zvíťazilo 4:1.

Hatem Ben Arfa_Nice

SITA

Súvisiace články