Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Bezgólová remíza pod Dubňom. Slováci klopú na bránu šampionátu
Zdielať na

Bezgólová remíza pod Dubňom. Slováci klopú na bránu šampionátu

ŽILINA / Slovenskí futbaloví reprezentanti sa s hráčmi Ukrajiny rozišli zmierlivo 0:0 v utorkovom večernom domácom stretnutí v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

Zverenci Jána Kozáka si na žilinskom štadióne bezgólovým výsledkom udržali od tohto konkurenta v boji o budúcoročný kontinentálny šampionát na druhom mieste trojbodový náskok v tabuľke "céčka". Ďalšiu možnosť definitívne si zabezpečiť historickú účasť na záverečnom turnaji ME budú mať Slováci 9. októbra 2015 znovu v domácom prostredí proti národnému tímu Bieloruska.

Slovensko - Ukrajina 0:0 - hralo sa v Žiline

ŽK: 11. Hamšík, 47. Gyömbér - 21. Rybalka, 79. Konopľanka, 90.+ Stepanenko, rozhodovali: Atkinson - Child, Burt (všetci Angl.), 10 648 divákov

Slovensko: Kozáčik - Pekarík (51. Saláta), Škrtel, Hubočan, Gyömbér - Pečovský, Kucka - Mak (84. Stoch), Hamšík, M. Ďuriš - Vittek (66. Jakubko)
Ukrajina: Piatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Rybalka - Jarmolenko, Rotaň, Konopľanka - Kravec (90.+ Gladkij)

Hneď na úvod Kucka vypálil z priameho kopu nad ukrajinskú bránku. V 10. min sa hosťujúci Konopľanka preštrikoval až do pokutového územia a technickou strelou len tesne minul. O tri minúty neskôr Pekarík pohotovo vhodil aut, Hamšík predĺžil loptu na Vitteka, tomu v zakončení zabránil Chačeridi. V 17. min Hamšíkov volej po Makovom priťuknutí vytesnil ukrajinský gólman Piatov na roh. O chvíľu si narazili loptu Jarmolenko s Fedeckým, prvý menovaný prestrelil a vzápätí na opačnej strane Kucka rovnako trafil nad. V prvom polčase nemalo ani jedno z mužstiev výraznú prevahu, hra sa prelievala a šance nechýbali na obidvoch koncoch ihriska.

Začiatok druhého dejstva poznačilo nešťastné zranenie pravého obrancu Pekaríka, ktorý sa pošmykol a dopadol na ľavé rameno. Na jeho post sa posunul Hubočan, ku kapitánovi Škrtelovi sa do stredu defenzívy zaradil striedajúci Saláta. V 53. min to opäť vyskúšal Kucka, strážca troch žrdí Ukrajiny však bol aj tentokrát pripravený. Po viac než hodine hry Mak posunul Hamšíkovi, ten prudkým projektilom neohrozil Piatova. Od tohto momentu zvýšili hostia obrátky, mali k dispozícii sériu rohových kopov, ani jeden z nich však nepretavili na zásah. V 74. min sa Kravec dral až ku Kozáčikovi, slovenskej defenzíve sa s vypätím síl podarilo znemožniť mu dôraznejšie zakončenie. S pribúdajúcim časom sa hra otvorila. V 79. min spadol Konopľanka v šestnástke, krídelník španielskeho FC Sevilla videl od anglického hlavného rozhodcu Atkinsona žltú kartu. O štyri minúty neskôr Mak ľavačkou prepálil bránku hostí. Na opačnom konci neskóroval ani Rakickij, jeho pokus zo štandardnej situácie kryl Kozáčik.

Súvisiace články