Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Duda rozhodol o triumfe Legie. V skupine chce Spartu a Celtic
Zdielať na

Duda rozhodol o triumfe Legie. V skupine chce Spartu a Celtic

VARŠAVA / Poľský futbalový klub Legia Varšava rozhodol o triumfe 3:2 nad ukrajinskou Zariou Lugansk vo štvrtkovom odvetnom zápase play-off Európskej ligy 2015/2016 až gólom v nadstavenom čase druhého polčasu.

Úspešným strelcom bol mladý slovenský reprezentant Ondrej Duda, ktorý premenil pokutový kop. Legia vyhrala minulotýždňový prvý zápas na ukrajinskej pôde 1:0 a postúpila do skupinovej fázy EL.

"Keď sme strelili gól na 1:0, mysleli sme si, že to bude jednoduchší zápas. Zaria však dala z pohľadu dvojzápasu kontaktný gól a bolo nám neraz ťažko. Dosiahli sme dôležité víťazstvo. Čo sa týka súperov v skupinovej fáze, priznám sa, že nemám dobrý prehľad o tom, kto postúpil. Želal by som si však Spartu Praha, pretože viem, že postúpili. Zle by nebolo dostať ani Celtic Glasgow," povedal v rozhovore pre portál eurosport.onet.pl Duda, ktorý naskočil do hry až v 67. min a do štatistík sa okrem gólu zapísal aj inkasovanou žltou kartou.

Dvadsaťročný sninský rodák nespomenul škótsky veľkoklub náhodou. Ako je známe, disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) vylúčila Legiu v minulej sezóne z Ligy majstrov pre neoprávnený štart obrancu Bartosza Bereszynského v odvetnom zápase 3. predkola LM práve proti Celticu Glasgow. Na trávniku síce Legia vyhrala 4:1 doma a 2:0 vonku, ale práve druhý zápas UEFA napokon skontumovala na výsledok 3:0 pre Celtic.

"Mužstvo Zarie nás nezaskočilo, hoci musíme popremýšľať o dvoch inkasovaných góloch. Zvíťazili sme, strelili sme o jeden presný zásah viac ako súper, naša defenzíva zahrala výborne," doplnil ďalší Slovák v kádri Legie brankár Dušan Kuciak, ktorý odchytal celé stretnutie.