Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hetrik a životný zápas Maka. Penaltu prenechal spoluhráčovi
Zdielať na

Hetrik a životný zápas Maka. Penaltu prenechal spoluhráčovi

SOLÚN / Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak mal prsty vo všetkých piatich góloch, ktorými grécky PAOK Solún rozstrieľal dánsky tím Bröndby Kodaň vo štvrtkovom prvom stretnutí play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016.

Dvadsaťštyriročný ofenzívny univerzál sa pod jednoznačné víťazstvo 5:0 podpísal hetrikom a dvoma asistenciami.

"Bol to môj životný zápas. Takýto duel som ešte vo svojej kariére neabsolvoval. Som veľmi šťastný," uviedol na svojom oficiálnom webe Mak, ktorý si pochvaľuje nový systém trénera Igora Tudora. "Sedí mi. Vrátil som sa do útoku. Na pozíciu, kde sa cítim najlepšie."

Mak mohol v závere stretnutia dať aj štvrtý gól, ale realizáciu pokutového kopu prenechal Ergysovi Kacemu. "Bol smutný, lebo predtým jeho strela z priameho kopu skončila iba na žrdi. Chcel som, aby mal radosť po góle," vysvetlil Mak, ale albánskemu spoluhráčovi nebola dopriata, keďže nepremenil svoj pokus.

PAOK je už viac než jednou nohou v skupinovej fáze EL. "Výsledok 5:0 je fantastický. Sme veľmi blízko, aby sme dosiahli náš prvý cieľ. Čaká na nás náročný program, lebo už v nedeľu začneme grécku ligu a potom príde odveta v Dánsku," doplnil Róbert Mak.