Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dortmund sa vyhol hanbe v Nórsku, otočil z 0:3 na 4:3
Zdielať na

Dortmund sa vyhol hanbe v Nórsku, otočil z 0:3 na 4:3

SKIEN / V polovici prvého polčasu štvrtkového prvého stretnutia play-off Európskej ligy medzi nórskym mužstvom Odd Grenland a nemeckou Borussiou Dortmund by hosťujúcemu favoritovi veril iba málokto.

Vestfálsky tím vedený Thomasom Tuchelom prehrával v 22. min na pôde piateho mužstva najvyššej nórskej súťaže 0:3, napokon však triumfoval 4:3. Účastník Tippeligaen zaskočil Borussiu prvým gólom už v 14. sekunde zápasu.

Stíhaciu jazdu BVB odštartoval v 34. min gabonský rýchlik Pierre-Emerick Aubameyang. Tesne po zmene strán v 47. min znížil na rozdiel gólu Japonec Šindži Kagawa. V záverečnej štvrťhodine dokonali obrat druhým gólom Aubameyang a arménsky reprezentant Henrich Mchitarjan.

Kouč Dortmundčanov Tuchel po zápase priznal, že ho šokovalo, ako sa jeho zverenci po troch inkasovaných góloch prepracovali k dokonalému obratu. "Dnes sme neboli dostatočne psychicky silní, do zápasu sme vstúpili nepripravení. Bol som zdesený, ako ľahko sme inkasovali tri góly. Musíme sa veľmi zlepšiť. Našťastie, v druhom polčase sme ukázali správny prístup a som pre to veľmi rád. Zaslúžili sme si vyhrať. Počet strelených gólov na našej strane je vzhľadom na priebeh zápasu stále nízky," cituje portál goal.com slová 41-ročného odborníka.