Oblačno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Taký gól som vždy chcel dať! TAKTO môže brankár skórovať
Zdielať na

Taký gól som vždy chcel dať! TAKTO môže brankár skórovať

DEN HAAG / V Holandsku ospevujú gól, akým chce svojmu tímu pomôcť každý brankár v nadstavenom čase, keď urputne beží do šestnástky súpera.

Nejeden gólman si to už prežil. Nadstavený čas, štandardná situácia pred súperovou bránou a rozhodnutie, či prebehnúť celé ihrisko, je jednoznačné. V momente je brankár pripravený reagovať na situáciu aj spôsobom, aký bežný útočník neočakáva. 

A presne to sa pošťastilo brankárovi holandského klubu ADO Den Haag Martinovi Hansenovi, keď sa postaral o remízu 2:2 s úradujúcim majstrom PSV Eindhoven v utorkovom dueli 1. kola najvyššej futbalovej súťaže. Dánsky bývalý gólman FC Liverpool pribehol v nadstavenom čase za stavu 1:2 do pokutového územia hostí a pätičkou poslal loptu do siete po priamom kope. "Len som sa snažil dostať loptu k bránke a čakal som, čo sa stane," povedal Hansen pre ADO-TV.

Dvadsaťpäťročný brankár počas svojho pôsobenia v tíme "The Reds" neodohral ani zápas, potom bol na hosťovaní v Bradford City, neskôr hrával za dánske kluby Viborg a Nordsjaelland a od júla 2014 patrí Haagu. Pre Hansena to bol prvý profesionálny gól v kariére a v stredu ho holandské médiá navrhli za zásah sezóny.

Súvisiace články