Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
EL: Trnava bližšie k postupu, Slovan nastrieľal poltucet
Zdielať na

EL: Trnava bližšie k postupu, Slovan nastrieľal poltucet

SARAJEVO / Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v Bosne a Hercegovine s domácim tímom FK Olimpic Sarajevo 1:1 vo štvrtkovom úvodnom zápase prvého predkola Európskej ligy 2015/2016 a pred budúcotýždňovou odvetou majú lepšie vyhliadky na postup do ďalšej fázy turnaja ako ich súper.

Trnavčania prehrávali v Sarajeve od 14. min gólom Pandžu, no cennú remízu zariadil v 70. min striedajúci E. Halilovič. Odveta sa uskutoční vo štvrtok 9. júla o 20.05 h v Zlatých Moravciach, keďže domáci stánok Trnavy prechádza rekonštrukciou. Víťaz tohto dvojzápasu v 2. predkole EL nastúpi proti úspešnejšiemu tímu z dvojice FC Linfield (Sev. Ír.) - NSÍ Runavík (Faer. ostr.).

Zverenci trénera Juraja Jarábka inkasovali už v 14. min zásluhou domáceho Pandžu. Vzápätí mohol vyrovnať po rohu Mikoviča vyrovnať Schranz, no gólman Hamzič bol pripravený. Na strane trnavského mužstva stála tesne pred polčasovou prestávkou aj šťastena, keď v 41. min mieril Raščič iba do žrde.

Po zmene strán mieril tesne vedľa Harba a v 65. min striedajúci Cléber tiež minul Hamzičovú bránku. Vyrovnanie zariadil v 70. min nový muž v kádri Spartaka Emir Halilovič, ktorý iba niekoľko sekúnd predtým nahradil na hracej ploche Schranza. O päť minút neskôr mohli domáci opäť viesť, no Brkovič trafil iba do žrde. V závere si už Spartak ustrážil cennú remízu.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľa očakávania zvíťazili na pôde College Europa FC z Gibraltáru presvedčivo 6:0 (5:0) vo štvrtkovom prvom stretnutí 1. predkola Európskej ligy 2015/2016. Hetrikom sa na umelej tráve Victoria Stadium zaskvel 21-ročný rodák z Galanty Karol Mészáros, ktorý skóroval v 5., 26. a 31. min. O štvrtý presný zásah "belasých" sa postaral v 33. min srbský legionár Slobodan Simovič, piaty gól proti outsiderovi pridal v 41. min Samuel Štefánik. Po zmene strán už favorizovaní hostia kontrolovali priebeh stretnutia a v nadstavenom čase stanovila nová akvizícia Tamás Priskin poltucet v sieti anglického brankára domáceho mužstva Matta Cafera. Šance mali ešte predtým aj kapitán Marko Milinkovič, či striedajúci Lester Peltier, ale nevyužili ponúknuté príležitosti. Slovan aj bez Jána Muchu, Seydoubu Soumaha a s Róbertom Vittekom na lavičke bez problémov doviedol duel do víťazného konca a nedovolil držiteľovi Gibraltárskeho pohára streliť ani čestný gól.

Pred odvetou, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 9. júla o 19.00 h na Pasienkoch, si ŠK Slovan prakticky už zabezpečil postup do 2. predkola Európskej ligy. V ňom by si bratislavský tím zmeral sily s úspešnejším z írsko-luxemburskej dvojice University College Dublin - F91 Dudelange.

Výsledky - EL:

FK Olimpic Sarajevo (Bos. a Herc.) - FC Spartak Trnava (SR) 1:1 (1:0)
Góly: 14. Pandža - 70. E. Halilovič, ŽK: 35. Miloš Nikolič (Trnava), rozhodoval: Daniel Stefanski (Poľ.)

College Europa FC (Gibr.) - ŠK Slovan Bratislava 0:6 (0:5)
Góly: 5., 26. a 31. K. Mészáros, 33. Simovič, 41. Štefánik, 90.+ Priskin, ŽK: 23. Alberto Merino Sánchez, 84. F. Chacon Vargas (obaja College Europa), rozhodoval: Ola Hobber Nilsen (Nór.)

FC Glentoran (Sev. Ír.) - MŠK Žilina (SR) 1:4 (0:2)
Góly: 66. McMenamin - 13. Jelič, 20. Paur, 59. Čmelík, 81. Mabouka, ŽK: 19. Birney, 31. McCullough, 52. Stewart, 85. S. Gordon - 51. Bénes, rozhodoval: Jari Järvinen (Fín.)