Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Argentína po vysokej výhre nad Paraguajom vo finále
Zdielať na

Argentína po vysokej výhre nad Paraguajom vo finále

CONCEPCIÓN / Futbalisti Argentíny postúpili po jasnom semifinálovom víťazstve 6:1 nad Paraguajom do finále juhoamerického šampionátu Copa América a v nedeľu nastúpia v súboj o trofej proti domácemu Čile.

Hviezdny Lionel Messi síce neskóroval, ale rozdal spoluhráčom tri gólové prihrávky. O presné zásahy víťazov sa podelili krídelník Manchestru Ángel di María, ktorý sa presadil dvakrát, Marcos Rojo, Javier Pastore, Sergio Agüero a Gonzalo Higuaín. Za Los Guaraníes sa presadil len v závere prvého polčasu Lucas Barrios. Argentína čaká na zisk veľkej trofeje už 22 rokov, naposledy uspela na Copa América 1993. Juhoamerický šampionát vyhrala doteraz štrnásťkrát, ak zdolá v nedeľu Čile, vyrovná sa v historickej tabuľke prvenstiev doteraz vedúcemu Uruguaju. Čile, ktoré nastúpi na prvé finále od roku 1987, doteraz ešte nevyhralo Copa América. Paraguaj bude hrať o bronz s Peru.

Messi nedal v argentínskom drese gól už vyše 900 minút. V utorok však bol hlavným ťahúňom ofenzívy Albiceleste. "Nemusí dávať góly. Ak iba rozdáva podobné prihrávky ako dnes, potom nemôžeme nič namietať. Dôležité je, že sa podriadil tímu, je šťastný a nemá problémy. Nepotrebuje byť streleckým kráľom, aby bol spokojný," povedal tréner Argentíny Gerardo Martino. Jeho zverenci sa do utorkovej gólovej explózie presadili v štyroch zápasoch len štyrikrát. "Nie sú to síce majstrovstvá sveta, ale pre nás všetkých je to dôležitý turnaj. Dnes sme odohrali výborný zápas," doplnil Martino.


Výsledok utorkového semifinále juhoamerického futbalového šampionátu Copa América v Čile:
CONCEPCIÓN
Argentína - Paraguaj 6:1 (2:1)
Góly: 15. Rojo, 27. Pastore, 47. a 53. Di María, 80. Agüero, 83. Higuaín - 43. Barrios