Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Duda sa lúči s Legiou. Potvrdil prestup do slávneho Interu Miláno
Zdielať na

Duda sa lúči s Legiou. Potvrdil prestup do slávneho Interu Miláno

MILÁNO / Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda je presvedčený, že o niekoľko dní bude hráčom talianskeho klubu Inter Miláno.

Priznal však, že jeho aktuálny poľský zamestnávateľ Legia Varšava zatiaľ s Talianmi nedosiahol dohodu o podmienkach transferu.

"Stanem sa hráčom Interu na konci budúceho týždňa, najneskôr počas budúceho víkendu. Dovtedy budú známe všetky detaily prestupu, pretože kluby naďalej rokujú," cituje Tutto Mercato Dudove slová pre portál fcinternews.it.

"Či ešte môžem zostať v Legii? Povedzme, že áno, ale oveľa pravdepodobnejší scenár je môj odchod do Milána. Momentálne už len čakám na dohodu medzi klubmi. Prestup do Serie A je veľkým krokom v mojej kariére a obrovskou príležitosťou na ďalší rozvoj. Legii som veľmi vďačný, pretože bez nej by si ma silnejšie kluby nevšimli," doplnil 20-ročný rodák zo Sniny.

Podľa posledných informácií Inter Miláno ponúkol za bývalého hráča MFK Košice 4,5 milióna eur, zatiaľ čo predstavitelia Legie očakávajú ešte vyššiu prestupovú čiastku. Poľské médiá však nevidia problém v dohode klubov, keďže hráč je rozhodnutý prestúpiť do Talianska.

Duda verí, že sa presadí aj v nabitom kádri trénera Roberta Manciniho. "Samozrejme, potrebujem však dôveru a istotu, akú som mal vo Varšave," skonštatoval ofenzívny stredopoliar.

Presun hráča na Apeninský polostrov potvrdil už v piatok prezident poľského vicemajstra Boguslaw Lesnodorski. "Boli by sme radi, ak by u nás zostal, ale najpodstatnejšie je, čo si želá hráč. Chce ísť do Interu, už dokonca poďakoval všetkým ostatným záujemcom a odmietol ich ponuky," vyhlásil Lesnodorski.