Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kolumbia nečakane zdolala Brazíliu. V závere zápasu bitka!
Zdielať na

Kolumbia nečakane zdolala Brazíliu. V závere zápasu bitka!

SANTIAGO DE CHILE / Futbalisti Kolumbie prekvapili na juhoamerickom šampionáte Copa América víťazstvom 1:0 nad favorizovanou Brazíliou a napravili si chuť po prehre s Venezuelou vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji.

O výsledku zápasu C-skupiny na štadióne Monumental Davida Arellana v čilskej metropole Santiago rozhodol v 36. min Jeison Murillo. Kolumbia sa v stretnutí spoliehala na pozornú obranu, ktorú výborne dirigoval Cristian Zapata. Defenzíva víťazného tímu prevýšila brazílsku ofenzívu na čele s Neymarom a Robertom Firminom. Kolumbia vyhrala proti Brazílii tretie z 28 vzájomných stretnutí a len druhé súťažné po triumfe 2:0 na Copa América 1991.

Neymar po mele po záverečnom hvizde rozhodcu videl červenú kartu, na opačnej strane ju dostal útočník Carlos Bacca. Brazílska hviezda z FC Barcelona bude svojmu tímu chýbať v nedeľu proti Venezuele. Mimo hry by však bola aj bez červeného napomínania, keďže dostala žltú kartu v stredu i predtým proti Peru. "Rozhodcovia si musia prestať myslieť, že sú hviezdy. Ich úlohou je kontrolovať dodržiavanie pravidiel. Sme zvyknutí, že v Južnej Amerike je každý proti Brazílii. Kolumbijčania poznajú Neymara a išli po ňom. Snažili sa ho vyprovokovať, aby ho znervóznili," hneval sa po zápase brazílsky obranca Dani Alves.

Oba tímy sa stretli aj pred rokom na majstrovstvách sveta, kde domáca Brazília vyhrala 2:1. Bol to však vtedy súboj plný tvrdých faulov a kúskovania hry. "Dnes sme mali dobrý plán a výborne nám fungoval. Pred štyrmi dňami sme hrali dobre a prehrali s Venezuelou. Dnes sme hrali opäť skvele a zdolali Brazíliu. Podobné veci sa niekedy stávajú," doplnila kolumbijská hviezda Realu Madrid James Rodríguez.