Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Macedónčania niečo kujú! Chcú byť rovnocenným súperom Slovákov
Zdielať na

Macedónčania niečo kujú! Chcú byť rovnocenným súperom Slovákov

Zdroj: tasr - Macedónsko-Slovensko

SKOPJE / Macedónska futbalová reprezentácia túži revanšovať sa v nedeľu v Žiline domácim Slovákom za novembrovú prehru 0:2 zo Skopje v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska, hlási web národnej federácie FFM.

"Bude to ťažké, ale vyrukujeme pripravení a s motiváciou odohrať dobrý zápas. Vieme, čo môžeme a chceme dosiahnuť. Tvrdo pracujeme na tom, aby sme si dokázali osvojiť predstavy nášho nového trénera. Panuje veľmi pozitívne rozpoloženie. Som presvedčený, že to dokážeme preniesť aj do samotného duelu. Pousilujeme sa predviesť maximálny výkon. Slovensko je favoritom, ale my zabojujeme o priaznivý výsledok," odhodlane vyhlásil stredopoliar Stefan Spirovski z Vardaru Skopje.

Macedónčania si na pondelok naplánovali dve tréningové jednotky. Kouč Ljubinko Drulovič nemal k dispozícii Vančeho Šikova z Austrie Viedeň. Obrancu sužuje svalstvo trupu.

"Ako pozitívne vnímam to, že nám tréner predostrel konkrétnu víziu, všetci sme ju akceptovali a cítime priaznivý impulz pri utužovaní tímového ducha. V príprave drieme, všetko sa však ukáže až na trávniku. Proti Slovákom v prvom rade musíme byť dobre organizovaní. Dúfam, že všetci členovia nášho tímu zodpovedne prijmú svoje úlohy a splnia pokyny kouča. Nádejam sa v kvalitné vystúpenie," predznamenal stredopoliar Besart Abdurahimi z Lokerenu.

Macedónsko sa po piatich zápas kvalifikácie nachádza na predposlednej piatej priečke v tabuľke "céčka" s troma bodmi za štatistiku 1-0-4 pri skóre 5:12. Slovensko figuruje na čele s 15 bodmi za dokonalú bilanciu 5-0-0 (skóre 11:2).