Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Xavi sa rozlúčil s Barcelonou najlepším možným spôsobom
Zdielať na

Xavi sa rozlúčil s Barcelonou najlepším možným spôsobom

BERLÍN / Pre Xaviho Hernándeza bolo sobotňajšie berlínske finále Ligy majstrov posledným vystúpením za španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona.

Tridsaťpäťročný stredopoliar, ktorý bude v novom ročníku hrať za katarský Al-Sadd, si azda krajšiu rozlúčku nemohol predstaviť, veď Katalánci na Olympijskom štadióne v metropole Nemecka triumfovali nad talianskym majstrom Juventusom Turín 3:1. Rodák z mesta Terrassa v 78. min finálového duelu nahradil na ihrisku iného záložníka Andrésa Iniestu a symbolicky od neho prebral kapitánsku pásku. Po zápase Xavi priznal, že naňho doľahla nostalgia z konca barcelonskej etapy jeho kariéry.

"Nemám slov, je to úžasné. Nič viac som si nemohol priať, odchádzam s víťazstvom v Lige majstrov a s treble. Skvelé predstavenie v podaní tímu, fanúšikov. Cítim sa trochu nostalgicky, keď si uvedomím, že už nebudem hrať za toto mužstvo. Je to ťažké, som však spokojný s tým, čo som dosiahol. Rozlúčiť sa týmto zápasom je neuveriteľné," citoval 133-násobného španielskeho reprezentanta server ESPN.

Xavi Hernández debutoval v "áčku" Barcelony v auguste 1998 a počas 17 sezón odohral v jej drese 767 súťažných stretnutí, čo je najviac v histórii "blaugranas". Stal sa najdekorovanejším futbalistom v španielskej klubovej histórii, získal 25 významných trofejí. Xavi sa navyše opäť dostal na prvé miesto v počte štartov v Lige majstrov pred gólmana madridského Realu Ikera Casillasa, na konte má 151 vystúpení v LM.