Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
O Blattera sa zaujíma FBI, vyšetruje jeho podiel na korupcii
Zdielať na

O Blattera sa zaujíma FBI, vyšetruje jeho podiel na korupcii

Korupčná aféra vo vnútri FIFA naberá na obrátkach. Každý deň sa objavujú nové informácie, ktoré potvrdzujú, že podvody funkcionárov narástli do obrovských rozmerov.

Bývalý člen exekutívy Chuck Blazer už viac ako dva roky spolupracuje s FBI a prezradil všetky korupčné detaily. Údajne je chorý na rakovinu a pohlo sa v ňom svedomie.

Za 24 rokov zobral ako úplatok 150 miliónov dolárov. A nielen on, pred hlasovaním o dejisku majstrovstiev sveta v roku 1998 a 2010 zobrali úplatky aj ďalší, nitky smerujú až k Seppovi Blatterovi.

Vrátenie imidžu

"Musíme FIFA navrátiť stratený imidž. Bude to dlhá a náročná cesta," povedal bývalý kandidát na prezidenta FIFA Jérome Champagne. Bývalý viceprezident FIFA Jack Warner dokonca tvrdí, že Blatter a spol pred piatimi rokmi ovplyvnili politické voľby v jeho krajine Trinidade.

Je pripravený podať dôkazy o rozsiahlej korupcii, ale chce policajnú ochranu.  "Bojím sa o svoj život. Už nemám záujem kryť osoby zapletené v tomto škandáli," tvrdí bývalý viceprezident FIFA Jack Warner.

Zdá sa, že ani Sepp Blatter nebude pokojne spávať. FBI už vyšetruje aj jeho podiel na dlhoročnej korupcii v štruktúrach FIFA.

Pozrite si reportáž redaktora Ľubomíra Uhlíka:

Súvisiace články