Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Misia pokračuje! Kozák v Senci privítal dva tucty reprezentantov
Zdielať na

Misia pokračuje! Kozák v Senci privítal dva tucty reprezentantov

SENEC / Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák mal na stredajšom úvodnom zraze v Senci pred stretnutím s Macedónskom v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska k dispozícii očakávaných 24 hráčov.

Zo širšej 27-člennej nominácie chýbali len ofenzívny stredopoliar poľskej Legie Varšava Ondrej Duda, krídelník gréckeho klubu PAOK Solún Róbert Mak a útočník zámorského FC New York City Adam Nemec. Spomenutá trojica má ešte súťažné povinnosti u svojich zamestnávateľov.

Obranca ruského Dinama Moskva Tomáš Hubočan sa zranil 18. mája v súboji tamojšej najvyššej súťaže a následne vynechal aj záverečné dve kolá I. ligy, napriek tomu sa však dostal do nominácie. "Nehral, ale som pevne presvedčený, že je dostatok času, aby sme ho dali do poriadku. Verím, že bude fit," vysvetlil rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák.

"Ide nám o to, aby sme sa čo najlepšie nachystali na dôležitý duel proti Macedónsku. Chceme byť úspešní a uspieť môže len ten, kto sa dobre pripraví. Tento termín je z môjho pohľadu trochu špecifický a nešťastný, z tohto dôvodu sme zraz naplánovali už teraz. Niektorým chlapcom sa skončili súťaže skôr, iným neskôr, niektorí dokonca ešte hrajú. Prvých päť dní do nedele budú mať dosiaľ viac vyťažení chalani iný program ako tí, čo trénovali menej. Chceme ich dobre nastaviť, aby na ´ostrom´ zraze na budúcu stredu 10. júna boli v optimálnom stave a mohli sme sa sústrediť už na Macedónsko," prezradil Ján Kozák.

Spod Tatier k Slnečným jazerám

Šesťdesiatjedenročný kouč objasnil tiež dôvod presunu prípravného kempu spod Tatier k Slnečným jazerám: “V Poprade je dostupné len jedno ihrisko a potrebovali sme mať istotu, že v prípade nepriaznivého počasia nám terén umožní trénovať."

Slovensko je lídrom C-skupiny spomenutého kvalifikačného cyklu, z piatich doterajších zápasov nazbieralo plný počet 15 bodov za víťazstvá na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1), na pôde Bieloruska (3:1), Macedónska (2:0, góly: Juraj Kucka, Adam Nemec) a doma s Luxemburskom (3:0). Tímu Macedónska patrí po polovici eliminácie s 3 bodmi predposledná piata priečka: hneď na úvod podľahlo v Španielsku (1:5), nasledovalo dosiaľ jediné víťazstvo doma nad Luxemburskom (3:2), potom prišli tri prehry: na Ukrajine (0:1) a dve v domácom prostredí - spomenutá so Slovenskom (0:2) a koncom marca s Bieloruskom (1:2).

Na vystúpenie v Skopje si pamätá aj strelec gólu Juraj Kucka: "Bolo to ťažké meranie síl. Išli sme síce do vedenia, po ich chybe sme pridali druhý presný zásah a potom sme to udržali, no sú nepríjemní. Treba si dať na nich pozor." Dvadsaťosemročný stredopoliar talianskeho FC Janov patril k tým, ktorým sa klubové povinnosti skončili neskôr, oddychovať teda bude môcť až po nedeli 14. júna. "Teraz sa nedá. Najprv sa musíme pripraviť na Macedónsko a po ňom uvidím, čo vymyslím," pokračoval Kucka. Na zraz sa už tešil: "Boli to dva mesiace, takže si myslím, že sa tešil každý. Nálada aj partia je teraz veľmi dobrá."

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie:

Brankári: Ján Mucha (Arsenal Tula/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE), Ján Greguš (FK Baumit Jablonec/ČR), Filip Kiss (FC Ross County/Škót.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR)
Útočníci: Adam Nemec (FC New York City/USA), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Filip Hološko (Caykur Rizespor/Tur.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.)

Súvisiace články