Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Čo vy na to? Michalovce a Skalica mieria do Fortuna ligy
Zdielať na

Čo vy na to? Michalovce a Skalica mieria do Fortuna ligy

BRATISLAVA / Futbalisti MFK Zemplín Michalovce mieria po boku MFK Skalica z II. ligy do najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2015/2016.

Zemplínčania totiž zvíťazili v utorkovom domácom druholigovom súboji 9. kola nadstavby o postup do FL nad Sereďou presvedčivo 4:1 a už majú istotu minimálne druhého miesta v tabuľke. Pred tretím Prešovom majú Zemplínčania už nepreklenuteľný trinásťbodový náskok.

Na Michalovce čakajú ešte tri ligové súboje, Prešovčanov štyri. V utorok sa zverenci trénera Františka Šturmu dostali na prvé miesto o skóre pred Skalicu, ktorá má o zápas menej a v stredu nastúpi doma práve proti Prešovu.

Keďže z Fortuna ligy okrem poslednej Banskej Bystrice zostupujú aj Košice (neudelená licencia, pozn.), do najvyššej súťaže by mali postúpiť z II. ligy až dva tímy - Michalovce ani Skalicu už nemôže ohroziť nik zo súperov.

"Do utorkového duelu sme vstúpili aktívne a od prvých minút sme kráčali za prvým gólom viac ako súper. Hráčov Serede sme chceli dostať pod tlak a utvárali si množstvo šancí. V úvode druhej časti sme zmenili rozostavenie a troma gólmi rozhodli zápas. Cez víkend nám to veľmi nevyšlo, v Šali sme nedali gól a dnes až štyri. Som veľmi rád, že sme to zvládli a možno už postupujeme," povedal kouč MFK Zmeplín František Šturma pre oficiálny klubový web.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články