Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ancelotti skončil v Reale. Kto je horúcim kandidátom na trénersky post?
Zdielať na

Ancelotti skončil v Reale. Kto je horúcim kandidátom na trénersky post?

MADRID / Carlo Ancelotti už nie je trénerom futbalistov Realu Madrid. Prezident španielskeho veľkoklubu Florentino Pérez v pondelok po zasadnutí vedenia zároveň oznámil, že jeho nástupca bude známy na budúci týždeň.

Podľa Péreza potrebuje mužstvo nový impulz.

"Rada riaditeľov dospela k záveru ukončiť spoluprácu s Carlom Ancelottim. Bolo to náročné rozhodnutie. Počas pôsobenia si získal moje sympatie a takisto aj priazeň ďalších členov vedenia i fanúšikov. Navyše sa zapísal do histórie, keď sme s ním na lavičke získali desiatu trofej v EPM, resp. Lige majstrov," uviedol Pérez na tlačovej konferencii a k novému kormidelníkovi bez ďalších komentárov dodal: "Bolo by dobré, keby vedel po španielsky." Ako je známe, vážnym kandidátom na obsadenie uvoľneného postu je Rafa Benítez, ktorý v súčasnosti vedie SSC Neapol.

Čoskoro 56-ročný Talian Ancelotti priviedol v sezóne 2013/2014 k triumfu v Lige majstrov, ale v aktuálnom ročníku zostal "biely balet" bez cennej trofeje, keď v domácej súťaži skončil druhý za Barcelonou a v LM stroskotal v semifinále na Juventuse Turín. Napriek tomu sa mu v sobotu dostalo ovácií publika na Štadióne Santiaga Bernabeua pri víťaznej rozlúčke proti Getafe (7:3). Podporu mu vyjadrila aj najväčšia hviezda tímu Cristiano Ronaldo. "Skvelý kouč a úžasný človek. Verím, že budeme spolupracovať aj v nasledujúcej sezóne," uviedol Portugalčan prostredníctvom Twitteru ešte v sobotu.

Carlo Ancelotti naplnil dva z troch rokov jeho kontraktu, ktorý podpísal v júni 2013 v Madride, kam prišiel z Paríža St. Germain. Nedávno pripustil, že si od futbalu bude musieť oddýchnuť zo zdravotných dôvodov. Na bývalého kouča Paríža St. Germain, FC Chelsea, AC Miláno, Juventusu Turín a Parmy čaká operácia vo Vancouveri, kde má dom.