Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dva góly Hamšíka pri víťazstve Neapola vo Wolfsburgu
Zdielať na

Dva góly Hamšíka pri víťazstve Neapola vo Wolfsburgu

WOLFSBURG / Futbalisti SSC Neapol si vytvorili aj vďaka dvom gólom Mareka Hamšíka, ktorého prvý presný zásah bol jubilejným stým v súťažných zápasoch na klubovej úrovni, dobrú východiskovú pozíciu pred domácou odvetou štvrťfinále Európskej ligy s Wolfsburgom.

Na pôde bundesligistu vyhral tím Serie A nečakane vysoko 4:1. Wolfsburg utrpel najvyššiu domácu prehru počas účinkovania v pohárovej Európe. Tréner Neapola Rafael Benítez dostal pekný dar k štvrtkovým 55. narodeninám.

Hamšík sa zaradil do klubu "stovkárov" v 23. min, keď zvýšil vedenie Neapolčanov na 2:0. Dvadsaťsedemročný stredopoliar potom po prestávke začal aj druhú stovku gólov na seniorskej klubovej úrovni. Hamšík raz skóroval v drese Slovana Bratislava, tucet gólov dal v predchádzajúcom pôsobisku v Brescii a za Neapol, kde účinkuje od roku 2007, si pripísal už 88 gólov. Štvornásobný a úradujúci najlepší futbalista SR (2009, 2010, 2013, 2014) Hamšík strelil v tejto sezóne 11 gólov (päť v najvyššej súťaži Serie A, štyrikrát skóroval v Európskej lige, raz bol úspešný v Lige majstrov a Talianskom pohári), spoluhráčom naservíroval 11 prihrávok na gól. Hamšík hral vo štvrtok s kapitánskou páskou. Prvýkrát od augusta 2013 dal gól vo dvoch zápasoch po sebe, v nedeľňajšom zápase 30. kola Serie A proti Fiorentine skóroval raz.

Obhajca trofeje zo Sevilly otočil v druhom polčase súboj so Zenitom Petrohrad. Ruský tím viedol po polhodine hry zásluhou Riazanceva, domáci v druhom dejstve zapli na vyššie obrátky a Baaca a Denis Suárez strhli výhru na ich stranu. Na Olympijsokm štadióne v Kyjeve stratilo domáce Dynamo s Fiorentinou výhru v nadstavenom čase. O jediný presný zásah domácich sa postaral v 36. min Lens, v druhej minúte nadstaveného času vyrovnal na konečných 1:1 Babacar. Belgický klub FC Bruggy sa rozišiel s Dniprom Dnipropetrovsk bez gólov.

FC Sevilla (Šp.) - Zenit Petrohrad (Rus.) 2:1 (0:1)
Góly: 73. Bacca, 88. D. Suárez - 29. Riazancev

FC Bruggy (Belg.) - Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) 0:0

Dynamo Kyjev (Ukr.) - ACF Fiorentina (Tal.) 1:1 (1:0)
Góly: 36. Lens - 90.+ Babacar

VfL Wolfsburg (Nem.) - SSC Neapol (Tal.) 1:4 (0:2)
Góly: 80. Bendtner - 23. a 64. HAMŠÍK, 15. Higuaín, 77. Gabbiadini Marek Hamšík (Neapol) dal dva góly, hral do 75. min

Súvisiace články