Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Novinár prišiel na tlačovku Borussie, nerozumel ani slovo a je hviezdou
Zdielať na
Futbal

Novinár prišiel na tlačovku Borussie, nerozumel ani slovo a je hviezdou

DORTMUND / Tréner Jürgen Klopp oznámil na tlačovej konferencii koniec v nemeckom klube. Reportér britského denníka The Telegraph, ktorý písal minútu po minúte, ale nepredpokladal, že sa bude hovoriť v nemčine. Hoci ničomu nerozumel, bral to s humorom.

Ben Bloom sa zúčastnil tlačovej konferencie, na ktorej tréner Borussie Dortmund oznámil svoj odchod. Napriek jazykovej bariére sa ale fanúšikov snažil informovať o tom, čo obľúbený tréner hovoril, píše britský denník The Telegraph.

Jeho hlášky zaplavili internet

12:39 Prečo len nehovorím po nemecky???????
12:41 Chcel by som vám povedať, čo Klopp hovorí. Hovorí veľa. Ale ja z toho nerozumiem presne nič. Tak tu je aspoň fotografia, ako si nalieva vodu
12:44 Mám niekoľko prekladov toho, čo sa hovorí. Obávam sa ale, že nemôžem overiť ich správnosť. Rýchlo si uvedomujem, že som ešte asi nikdy v živote nebol natoľko nadbytočný, ako práve teraz.
12:46 Idem napísať svojmu učiteľovi nemčiny a ospravedlniť sa.
12:55 Prichádza priestor na otázky z pléna. Obávam sa, že ako otázky, tak i odpovede budú len v nemčine.
12:56 PREČO NEEXISTUJE UNIVERZÁLNY JAZYK NA CELEJ PLANÉTE???
12:58 Je mi to veľmi ľúto. Uvedomujem si, že je to vysoko neprofesionálne. Nepovedzte prosím môjmu šéfovi, že neviem po nemecky. On si myslí, že ja túto konferenciu prekladám slovo po slove.
13:02 Tento veľký muž stále odpovedá na otázky. Zachytil som len tieto slová: "extrém", "šport" a "a". Poskladajte si z toho, čo chcete. Z môjho pohľadu môže zvažovať ďalšiu kariéru ako skydiver.
13:03 Ďakujem osobe, ktorá mi tweetla video "ako sa naučiť nemčinu za 60 sekúnd". Obávam sa ale, že to nefunguje.
13:05 Skončilo to! Čo? Nečakal som to. Povedali ďakujem, vstali a odišli. Čo mám teraz asi tak robiť??? Neoslovil som ani jedného čitateľa a oni už odišli!!! Hm...
13:08 Niekto, kto hovorí nemecky to tu momentálne prekladá. Vďaka bohu! Hneď z toho idem urobiť poznámky.
13:16 "Es tut mir leid" mi Google preložil ako "Je mi to ľúto" v nemčine.

Počas tlačovej konferencie populárny tréner priznal, že nemá žiadne eso v rukáve. "Nemám žiadne kontakty na žiaden iný klub, nič v rukáve," povedal. "Zle voľno si vziať teda neplánujem," dodal.

Kloppovým odchodom boli zarmútení viaceré kluby i fanúšikovia.

Takto vyzeral Kloppova talčovka, pozrite si video:

Súvisiace články