Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Brankára Vaclíka prekvapil let víťaznej Dudovej strely
Zdielať na

Brankára Vaclíka prekvapil let víťaznej Dudovej strely

ŽILINA / Brankára českej futbalovej reprezentácie Tomáša Vaclíka zaskočil let lopty po strele slovenského stredopoliara Ondreja Dudu v utorňajšom prípravnom stretnutí v Žiline.

Slováci vďaka zásahu mladíka z Legie Varšava vyhrali 1:0. Lopta sa po Dudovej strele odrazila na blatistom teréne pred Vaclíkom vysoko nahor a doplachtila do siete.

"Určite to nebola nechytateľná strela, mal som si s ňou lepšie poradiť. Čakal som, že lopta sa bude na tom teréne skôr kĺzať, ale ona vysoko vyskočila a preskočila ma. To ma trocha prekvapilo, musím sa pozrieť na video, čo sa stalo," uviedol v rozhovore pre český Sport Vaclík.

Pred súbojom v Žiline vládli obavy, či sa vôbec uskutoční. Organizátorom sa napriek celodennému dažďu a miernemu sneženiu podarilo dať terén do stavu, že sa na ňom mohol hrať prípravný duel. "Vzhľadom na podmienky si myslím, že stretnutie nemalo zlú úroveň. Ku koncu zápasu už bolo vidieť, že ihrisko nie je v optimálnom stave. Oba tímy sa s tím popasovali veľmi dobre. Nás to však raz zradilo," doplnil Vaclík.

V Žiline sa zaplnené hľadisko dobre bavilo, už vo štvrtej minúte sa valili tribúnami mexické vlny. Dobrá atmosféra svedčila prestížnemu duelu. "Ľudia si to asi užili, atmosféra bola určite adekvátna tomu, že hralo Slovensko proti Česku," dodal pre Sport Tomáš Vaclík.

Súvisiace články