Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Robinho sa baví! Výkop brankára, štyri dotyky a gól! Fans Santosu vo vytržení...
Zdielať na

Robinho sa baví! Výkop brankára, štyri dotyky a gól! Fans Santosu vo vytržení...

SAO PAULO / Hoci tomu aj ťažko uveriť, niekdajší brazílsky futbalový supertalent Robinho oslávil koncom januára už 31. narodeniny... Muž s detskou tváričkou sa napriek tomu na trávnikoch ešte veľmi dobre baví. A priaznivci FC Santos na neho nedajú dopustiť!

Hral iba za veľkokluby...

Do madridského Realu prestúpil Robinho, civilným menom Robson de Souza, zo Santosu pred desiatimi rokmi. Počas ďalších troch odohral za "biely balet" 101 zápasov, v ktorých dal 47 gólov. Hviezdneho "kanárika" potom zlapal Manchester City, zaň strelil v 41 dueloch 14 gólov a v roku 2010 nasledovalo hosťovanie v milovanom Santose. To bolo ale veľmi kratučké a Robinho sa sťahoval na San Siro - do AC Miláno.

Aké to môže byť jednoduché!

V farbách rosso-neri nazbieral 108 štartov a 25 presných zásahov, zmluvu má s nimi platnú do leta 2016. Už minulý rok v lete však zamieril opäť na hosťovanie - kam inam - do Santosu... A tam je večnému chlapcovi veľmi dobre. Opäť raz na seba v čierno-bielom pruhovanom drese upozornil v poslednom kole Campeonato Paulista 2015, keď hral Santos v 6. kole skupiny D na trávniku tímu Portuguesa. Vedúci tím tabuľky tam zvíťazil 3:1 a Robinho strelil dva góly hostí. Jeden z nich bol vskutku parádny! Na Robinha nasmeroval brankár dlhý výkop, muž s číslom 7 si loptu pustil a od polovice ihriska trielil na bránu súpera. Tri dotyky mu stačili na oklamanie obrancu a tým štvrtým napálil loptu do siete! Fanúšikovia Santosu na tribúnach šaleli a Robinho a spol. im dopriali aj vcelku originálnu oslavu na kolenách...

Robinho_Santos_radosť

101greatgoals.com

Súvisiace články