Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Duda dal košom milánskemu Interu! Na prestup si počká
Zdielať na

Duda dal košom milánskemu Interu! Na prestup si počká

VARŠAVA / Agent slovenského futbalového reprezentanta Ondreja Dudu Karol Csontó sa minulý týždeň stretol s trénerom Interu Miláno Robertom Mancinim o prípadnom prestupe hráča na sever Talianska. Z transferu napokon nič nebude.

"Požiadali ma, aby som tiež pricestoval, ale odmietol som. Momentálne sme sa dohodli na tom s Legiou, že do konca sezóny nebudeme hovoriť o prestupe. Sme radi, že taký klub ako Inter má o záujem o môjho syna, ale ešte nenastal ten pravý čas," citoval Przeglad Sportowy slová Ondreja Dudu seniora.

O Dudu eminentný záujem

O rodáka zo Sniny sa zaujímajú viaceré známe európske kluby: AC Miláno, Neapol, Hannover, 1. FC Kolín nad Rýnom, Arsenal Londýn, Tottenham, Everton, Hull City i Stoke. "O Ondreja je neustály záujem, ale prestup je teraz nepravdepodobný. Sám hráč chce dohrať sezónu u nás," povedal prezident Legie Boguslaw Lesnodorski.

Dvadsaťročný kreatívny stredopoliar naštartoval profesionálnu kariéru v MFK Košice, kde ho ako 17-ročného vytiahol do prvého mužstva terajší tréner slovenskej seniorskej reprezentácie Ján Kozák. Vlani vo februári zamieril O. Duda do Legie Varšava, s ktorou podpísal zmluvu na štyri roky s následnou opciou. Šikovný záložník sa okamžite po transfere od začiatku jarnej časti sezóny 2013/2014 udomácnil v základnej zostave poľského klubu a stal sa jedným z lídrov tímu: v lete sa tešil so spoluhráčmi aj zo zisku majstrovského titulu.

Legia figuruje po jesenných 19 kolách tohto súťažného ročníka s 38 bodmi na čele Ekstraklasy, má trojbodový náskok pred Slaskom Vroclav. V Európskej lige sa klubu z poľskej metropoly tiež mimoriadne darilo: hráči Legie sa aj vďaka výborným výkonom Dudu i jeho dvom gólom stali víťazmi základnej L-skupiny s 15 bodmi (v šiestich vystúpeniach päť víťazstiev) a v predstihu si zabezpečili účasť v jarnom šestnásťfinále EL, v ktorom si zmerajú sily s holandským Ajaxom Amsterdam.

Súvisiace články