Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Derby sa nehralo. Trnavčania vtrhli na štadión, zasahovala polícia
Zdielať na

Derby sa nehralo. Trnavčania vtrhli na štadión, zasahovala polícia

BRATISLAVA / Posledný zápas jesennej časti futbalovej Fortuna ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava odložili pre nespôsobilý terén.

Hlavný rozhodca Pavol Chmura o tom rozhodol po nedeľňajšej predzápasovej kontrole trávnika. Súboj sa mal pôvodne hrať už 19. októbra, ale zistené príznaky akútneho ochorenia u viacerých trnavských hráčov ho presunuli na 7. decembra. O novom termíne rozhodne Únia ligových klubov, duel sa pravdepodobne uskutoční až v kalendárnom roku 2015. Ihrisko na Pasienkoch bolo na hranici regulárnosti už aj v závere stredajšieho ligového duelu so Zlatými Moravcami (2:1).

Zápas podľa kamier HUSTE.tv - klikni a sleduj

Na čele Fortuna ligy prezimuje MŠK Žilina so 40 bodmi a trojbodovým náskokom pred AS Trenčín. Úradujúcemu majstrovi Slovanu patrí v súčasnosti 5. priečka s 28 bodmi, pred ním sú ešte Senica a Myjava. Hráči Trnavy sú na 6. mieste.

Do Bratislavy pricestovalo množstvo trnavských fanúšikov. Niektorí trnavskí fanúšikovia údajne vtrhli na štadión, prevalili bránu a dostali sa do konfliktu s usporiadateľmi.

Pozrite si reportáž:

Po zásahu polície zostalo zranených niekoľko ľudí. Jedna žena mala zranenú hlavu, ďalší fanúšik Trnavy skolaboval zrejme pod vplyvom alkoholu.

Následne polícia riešila niekoľko ľudí pre stupňujúce sa výtržnosti. Až nakoniec padlo definitívne rozhodnutie, ktoré fanúšikov nahnevalo - dostali zákaz vstupu na štadión.

Policajti ich odprevadili späť na železničnú stanicu, kde sa fanúšikovia dozvedeli, že zápas je kvôli zlému počasiu aj tak odložený.

Súvisiace články