Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nová posila Slovana Štefánik má za sebou prvý tréning
Zdielať na

Nová posila Slovana Štefánik má za sebou prvý tréning

BRATISLAVA / Stredopoliar Samuel Štefánik, ktorý vystužil káder úradujúceho slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava, má za sebou prvý tréning s novými spoluhráčmi.

Do dresu účastníka play-off Ligy majstrov prichádza 22-ročný dvojnásobný reprezentant SR z holandského Nijmegenu, ktorý sa po zostupe z Eredivisie rozhodol šetriť.

"Trénovalo sa mi dobre, som spokojný. Po ceste som sa dobre rozcvičil. Neprišiel som do úplne neznámeho prostredia, v kabíne Slovana som poznal Erika Grendela, Kristiána Kolčáka, Karol Mészárosa, teda bývalých spoluhráčov z dvadsaťjednotky. Tréner Straka mi povedal, že bude klásť dôraz na disciplínu a taktické pokyny. Rozprávali sme sa s ním o skôr všeobecných veciach," uviedol vo videu SlovanTV Samuel Štefánik.

Premiéru v belasom drese by mohla mať nová posila v piatok v zápase najvyššej súťaže proti Senici. Bratislavskému tímu by mohol Štefánik pomôcť aj v play-off Ligy majstrov, v ktorom na Slovan čaká Bate Borisov. "Zatiaľ nemám žiadne indície, že nastúpim už proti Senici. Do zápasu ostávajú ešte tri dni, musím sa poriadne pripraviť. Teším sa aj na Ligu majstrov, je to krásna súťaž," doplnil Samuel Štefánik.

Rodák z Bánoviec nad Bebravou Štefánik (nar. 16. novembra 1991) si urobil dobré meno v Trenčíne, hráčom NEC Nijmegen sa stal v septembri minulého roka, keď uzavrel kontrakt na štyri roky. Za Nijmegen odohral 22 zápasov a dal 3 góly.

Bratislavčania sa môžu tešiť na účinkovanie v pohárovej Európe počas celej jesennej časti sezóny 2014/2015. Okrem dvojzápasu v play-off kontinentálneho pohára číslo jeden na nich čaká ďalších šesť súbojov v Lige majstrov alebo Európskej lige, keďže neúspešné tímy z play-off LM budú účinkovať v skupinovej fáze EL.

šk slovan

Súvisiace články