Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Argentína vo finále MS. Holanďanov zdolala až v penaltovom rozstrele
Zdielať na

Argentína vo finále MS. Holanďanov zdolala až v penaltovom rozstrele

SAO PAULO / Futbalisti Argentíny zdolali Holanďanov až v rozstrele zo značky pokutového kopu 4:2 v stredajšom druhom semifinále na majstrovstvách sveta v Brazílii.

V riadnom hracom čase ani v predĺžení zápasu na štadióne Arena Corinthians v Sao Paule diváci gól nevideli. Rozhodujúcu penaltu premenil striedajúci Maxi Rodríguez, na strane "oranjes" neboli úspešní Ron Vlaar a Wesley Sneijder. Ich pokusy zneškodnil brankár Juhoameričanov Sergio Romero.

Argentína sa stretne vo finále s Nemeckom (nedeľa 13. júla o 21.00 h SELČ na Maracane v Riu de Janeiro), Holandsko si zmeria sily v stretnutí o tretie miesto s domácou Brazíliou. Súboj o bronz je na programe v sobotu 12. júla o 22.00 h SELČ v Brasílii.

Semifinále - MS:

Holandsko - Argentína 0:0 po predĺžení, na strely zo značky pokutového kopu 2:4 - Argentína postúpila do finále

45. Martins Indi, 105. Huntelaar - 49. Demichelis, rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun (všetci Tur.)
Jedenástkový rozstrel: Vlaar (Hol.) - nepremenil, Messi (Arg.) - 0:1, Robben - 1:1, Garay - 1:2, Sneijder - nepremenil, Agüero - 1:3, Kuyt - 2:3, Maxi Rodríguez - 2:4

Holandsko: Cillessen - Kuyt, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (46. Janmaat), Blind - Wijnaldum, Sneijder, N. de Jong (62. Clasie) - Robben, Van Persie (96. Huntelaar)
Argentína: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Biglia, Mascherano, Enzo Pérez (81. Palacio) - Higuaín (82. Agüero), Messi, Lavezzi (101. Maxi Rodríguez)

Úvodná príležitosť sa zrodila až po necelej štvrťhodine, keď Messi z priameho kopu preveril pozornosť Cillessena. Prvý polčas nepriniesol takmer žiadny vzruch pred oboma bránkami. Mužstvá predviedli príliš taktický výkon a ani jedno z nich sa nedostalo do žiadnej výraznejšej šance.

Futbalová nuda pokračovala aj po polčasovej prestávke. Až v 58. min sa po centri Lavezziho ocitol v šanci Higuaín, ale dobre ho strážil Janmaat a Argentínčan sa nedostal v sľubnej pozícii k poriadnej hlavičke. Štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času sa zrodila azda prvá pekná ofenzívna akcia v dueli. Higuaín rozvlnil však len bočnú sieť a prípadný gól by aj tak neplatil pre jeho postavenie mimo hry. Opakované spomalené zábery neskôr ukázali chybu asistenta rozhodcu, Argentínčan nebol v ofsajde. V nadstavenom šance mali prvú šancu aj Holanďania, ale Robbenovi zabránil skórovať vynikajúcim sklzom Mascherano.

S výnimkou strely Robbena z diaľky ani prvá časť predĺženia nepriniesla výraznejšiu možnosť ani jedného z tímov. V 115. min spálil tutovku striedajúci Palacio, ktorý ležérne zakončil vyloženú šancu zoči-voči Cillessenovi. O dve minúty neuspel volejom ani Maxi Rodríguez, preto prišli na rad pokutové kopy. Ten rozhodujúci premenil Maxi Rodríguez a poslal Argentínu do finále, keď na strane európskeho tmu zlyhali Vlaar i Sneijder

Súvisiace články