Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vymyslená penalta nakopla kanárikov. Brazília zdolala Chorvátov 3:1
Zdielať na

Vymyslená penalta nakopla kanárikov. Brazília zdolala Chorvátov 3:1

SAO PAULO / Futbalisti domácej Brazílie zvíťazili vo štvrtkovom otváracom zápase XX. majstrovstiev sveta na štadióne Arena Corinthians v Sao Paule v základnej A-skupine nad Chorvátmi 3:1.

Úvodné dva góly "kanárikov" dosiahol krídelník FC Barcelona Neymar, pričom skóroval najprv umiestnenou strelou spoza šestnástky a v druhom polčase premenil pokutový kop nariadený za faul na Freda. Tretí zásah pridal Oscar v nadstavenom čase. Európania viedli od 11. min, keď Júlia Césara prekonal jeho spoluhráč, obranca Realu Madrid Marcelo. "Selecao" sa zásluhou trojbodového zisku dostalo na čelo poradia A-skupiny.

Zvyšnými dvoma členmi "áčka" sú Kamerun a Mexiko, ich vzájomný súboj je na programe v piatok 13. júna o 18.00 h SELČ v Natale.

A-skupina:

Brazília - Chorvátsko 3:1 (1:1)

Góly: 29. a 71. Neymar (druhý z pok. kopu), 90.+ Oscar - 11. Marcelo (vlastný), ŽK: 27. Neymar, 88. Luiz Gustavo - 65. Čorluka, 69. Lovren, rozhodovali: Nišimura - Sagara, Nagi (všetci Jap.)

Brazília: Júlio César - D. Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho (63. Hernanes) - Hulk (68. Bernard), Oscar, Neymar (88. Ramires) - Fred
Chorvátsko: Pletikosa - Srna, Čorluka, Lovren, Vrsaljko - Modrič, Rakitič - Perišič, Kovačič (61. Brozovič), Olič - Jelavič (78. Rebič)

Úvodný zásah stretnutia si síce pripísal Brazílčan Marcelo, ale keďže prekonal spoluhráča v bránke Júlia Césara, Chorváti sa v 11. min senzačne ujali vedenia 1:0. Domáci potom ožili, ale po parádnom prieniku Neymara neskórovali Fred ani Oscar. Po necelej polhodine hry vyrovnal umiestnenou strelou k ľavej žrdi aktívny Neymar. Do konca prvého polčasu sa hralo už prevažne na polovici Európanov, ale Brazílčania si nevypracovali ďalšie gólové príležitosti.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Scolariho zverenci. V jeho úvodnej desaťminútovke však neohrozili bránku súpera. Potom sa dlho nič zaujímavé nestalo, až v 71. min so šťastím premenil pokutový kop Neymar - 2:1. Štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času spálil tutovku David Luiz, keď hlavičkou z bezprostrednej blízkosti poslal loptu len tesne nad brvno. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času to ešte skúsil strelou z poriadnej diaľky Modrič, ale Júlio César bol pozorný. Chorváti napokon inkasovali ešte raz, keď v nadstavenom čase prekvapil hosťujúceho brankára Oscar.

Súvisiace články