Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Bulharské peklo! Šialenci zapálili štadión, po hráčoch lietali kamene a flaše
Zdielať na

Bulharské peklo! Šialenci zapálili štadión, po hráčoch lietali kamene a flaše

BURGAS / Myslíte si, že ste na futbale videli už všetko a nič vás nemôže prekvapiť? Tak to ste pravdepodobne neboli ešte na žiadnom zápase v Bulharsku.

Tam je to totižto poriadna divočina! Na Balkáne sú iní "machri", naposledy o tom presvedčili vo finále národného pohára.

Fanúšikovia alebo zver?

Je vlastne zázrak, že sa štvrtkový duel medzi tímami Botev Plovdiv a Ludogorets Razgrad na štadióne v Burgase dohral. Fanúšikom sa ich pyroshow vymkla kontrole. Obrázky z finálového zápasu nepripomínajú futbal, ale skôr zábery z vojnového filmu, kde napalm spálil stovky ryžových polí a päť dedín k tomu. Duel sa musel kvôli vyčíňaniu divákov v 60. minúte prerušiť, viac ako štvrť hodiny sa nehralo. Požiarnici mali čo robiť, nebezpečné plamene šľahali priamo na trávniku. "Bolo to peklo. Zápas mal byť predčasne ukončený, " povedal po zápase tréner Razgradu Stoev, ktorého tím vyhral 1:0 .

Dav bláznivých fanúšikov si nevystačil iba s pyrotechnickou vložkou. Diváci hádzali na hráčov kamene, fľaše alebo zapaľovače. Niekoľko z nich vtrhlo aj na trávnik.

Súvisiace články