Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO. Famózny gól exbezdomovca Bébého! Stiahnu ho červení diabli?
Zdielať na

VIDEO. Famózny gól exbezdomovca Bébého! Stiahnu ho červení diabli?

PACOS DE FERREIRA / Vlastným menom sa volá Tiago Manuel Dias Correia, to jeho futbalové znie Bébé. Fanúšikovia Manchesteru United veľmi dobre vedia, o kom je reč. Tento 23-ročný útočník je totiž považovaný za jeden z najhorších nákupov "červených diablov" v ére Sira Alexa Fergusona. Ale...

Zmluvu s United uzatvoril v auguste roku 2010. A to iba päť týždňov po tom, ako sa upísal portugalskej Vitórii Guimaraes. Ferguson vtedy za neho vycáloval 7,4 milióna liber!

Z bezdomovca profesionál!

Vo svete futbalu Bébého príchod do jedného z najslávnejších klubov vyvolal obrovský ohlas. Niet divu, tohto syna kapverdských emigrantov totiž rodičia v detstve opustili a on vyrastal v bezdomoveckom tábore blízko Lisabonu. Napriek tomu sa stal profesionálnym futbalistom. Za Manchester však tento Portugalčan nastúpil v Premier League iba v dvoch zápasoch a klub z Old Traffordu ho už tri roky posiela na hosťovania. Po Besiktasi Istanbul a Rio Ave pôsobí teraz v drese tímu Pacos de Ferreira a evidentne mu to v ňom svedčí...

Krása! Aj pätička, aj strela

V poslednom zápase sa o víťazstvo 3:1 nad Aroucou pričinil nádherným gólom. Najprv si pätičkou prehodil obrancu súpera a vzápätí nedal krížnou strelou halfvolejom brankárovi žiadnu šancu. Jeho výstavný kúsok si už na stránke youtube.com pozrelo takmer pol milióna ľudí.

Čo na to David Moyes?

Ktovie, či ho videl aj tréner utrápených United David Moyes... Možno by ho mohol z hosťovania stiahnuť späť, dať mu možnosť splatiť doňho investované peniaze a aspoň čiastočne by tak mohol napraviť prehmat svojho predchodcu Fergusona, ktorý Bébého kúpil napriek tomu, že ho nikdy nevidel hrať na vlastné oči.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Futbal_Bebé_Pacos de Ferreira

futebolfactory.wordpress.com

Súvisiace články