Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Barcelona a Paríž u súperov na nulu, žiaril Ibrahimovič
Zdielať na

Barcelona a Paríž u súperov na nulu, žiaril Ibrahimovič

Leverkusen - Futbalisti FC Barcelona aj Paríža St. Germain jasne smerujú do štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014. V utorňajších prvých zápasoch osemfinále dosiahli víťazstvá na nulu, hoci hrali u súperov.

"Barca" si poradila s debutantom vo vyraďovacej fáze najprestížnejšej kontinentálnej klubovej pohárovej súťaže Manchestrom City 2:0. Skóre otvoril v 54. min Lionel Messi z 11 m a v závere pečatil triumf hostí Dani Alves. PSG už do polčasovej prestávky viedol v Leverkusene nad Bayerom o tri góly aj zásluhou dvoch príspevkov švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča a napokon zvíťazil 4:0. Obe zdolané mužstvá dohrávali v početnej nevýhode.

Ibrahimovič sa zásluhou utorňajších zásahov prepracoval na čelo poradia kanonierov. Dostal sa na dvojcifernú úroveň, druhý je s deviatimi gólmi Cristiano Ronaldo.

Odvety sú na programe v stredu 12. marca. Už v stredu 19. februára prídu na rad úvodné časti konfrontácií AC Miláno - Atlético Madrid a Arsenal Londýn - Bayern Mníchov. Budúci týždeň odohrajú prvé duely Zenit Petrohrad s Borussiou Dortmund, Olympiakos Pireus s Manchestrom United, Galatasaray Istanbul s FC Chelsea a Schalke 04 Gelsenkirchen s Realom Madrid.

Manchester City (Angl.) - FC Barcelona (Šp.) 0:2 (0:0)

Góly: 54. Messi (z pok. kopu), 90. Dani Alves, ČK: 53. Demichelis (Manchester City), rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

Zostavy:
Manchester City: Hart - P. Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Jesús Navas (58. Nasri), Fernandinho, Y. Touré, Kolarov (58. Lescott) - David Silva - Negredo (74. E. Džeko)
FC Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba - Xavi Hernández, Busquets, Fábregas (86. S. Roberto) - Alexis Sánchez (74. Neymar), Messi, Iniesta

Bayer Leverkusen (Nem.) - Paríž St. Germain (Fr.) 0:4 (0:3)

Góly: 39. a 42. Ibrahimovič (prvý z pok. kopu), 3. Matuidi, 88. Cabaye, ČK: 59. Spahič (Leverkusen) po druhej ŽK, rozhodoval: Kassai (Maď.)

Zostavy:
Leverkusen: Leno - Hilbert, Spahič, Ömer Toprak, Guardado - L. Bender, Rolfes (46. Reinartz), Gonzalo Castro - Sam (62. Wollscheid), Kiessling, Son Heung-Min (46. Brandt)
Paríž St. Germain: Sirigu - Van der Wiel, Alex, Thiago, Maxwell - Verratti, Thiago Motta, Matuidi (67. Cabaye) - Lucas Moura, Ibrahimovič, Lavezzi (76. Pastore)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.