Polojasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Bilbao našlo recept na FC Barcelonu! Prvá prehra v sezóne
Zdielať na

Bilbao našlo recept na FC Barcelonu! Prvá prehra v sezóne

BILBAO / Päť dni po prehre s Ajaxom Amsterdam v Lige majstrov prišli futbalisti FC Barcelona aj o tohtosezónnu neporazenosť v domácej súťaži.

V 15. kole španielskej Primera Division prehrali s Athleticom Bilbao 0:1 a pred Atleticom Madrid vedú už iba zásluhou lepšieho skóre. Zverenci trénera Gerarda Martina si na horúcej baskickej pôde nedokázali poradiť s účinným pressingom domácich a v druhom polčase sa dostali pod tlak, z ktorého v 70. minúte rezultoval víťazný gól Ikera Muniaina.

Bilbao zdolalo Kataláncov prvýkrát od mája 2006 a v tabuľke sa vyšplhalo na štvrté miesto pred FC Villarreal. Stredopoliar úradujúceho španielskeho majstra Sergio Busquets priznal, že Athletic bol ťažkým sústom. "Bol to otvorený zápas proti skvelému tímu, ktorý sa prezentoval tvrdým pressingom. Oba tímy mali svoje šance, domáci ich na rozdiel od náš premenili a preto získali tri body. Nezostáva nám nič iné, iba zablahoželať súperovi k víťazstvu a ísť ďalej. Musíme sa poučiť z chýb, ktorých sme dnes spravili neúrekom, no treba si zobrať zo zápasu aj pozitíva," povedal Busquets pre akreditované médiá.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

sita, Bilbao-Barcelona

Súvisiace články