Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO. Grécka bohyňa s píšťalkou. Tam, kde píska, je plno...
Zdielať na

VIDEO. Grécka bohyňa s píšťalkou. Tam, kde píska, je plno...

GRÉCKO / Trvá to necelý mesiac, keď sa nám s chýrmi o krásnych futbalových rozhodkyniach priam roztrhlo vrece. Tentoraz prichádzajú z Grécka a stoja naozaj za to! Bohyňa s píšťalkou - Sophii Gryllou doma inak ani nepovedia.

A bez okolkov to treba na rovinu priznať - niet divu! Snáď sa na nás Aleksandra Milojevič z Bosny a Hercegoviny i Ana Paula de Oliveira z Brazílie nenahnevajú, no rozhodcovská "miska" sveta podľa nás pochádza z Peloponézu...

Asi sa fakt stravuje zdravo...

27-ročná Grékyňa, ktorá zatiaľ rozhoduje v nižších súťažiach, je naozaj okúzľujúca! Kedysi sama hrala futbal, bola brankárkou ženského tímu Ergotelis a iba o chlp je ušla nominácia na olympijské hry 2004. O rok neskôr dala ale kariére gólmanky zbohom a začala sa venovať vyštudovanému odboru v oblasti zdravej výživy.

Priateľu, vďaka!

"Priateľ ale naliehal, aby som sa k futbalu vrátila. Bol sám rozhodca, takže som to skúsila a už som pri tom zostala. Najprv na čiare, potom už s píšťalkou," vysvetľovala gréckym novinárom. Rozhodovanie zatiaľ berie ako hobby, no nevylučuje, že sa pokúsi preniknúť aj do vyšších súťaží. "Možné je všetko. Veľmi ma to baví, a tak je možné všetko," dodáva Sophia.

Kto pôjde na futbal, keď príde Sophia...?

Nevieme síce ako píska, no rozhodcovskej komisii SFZ vrelo odporúčame kontaktovať ju a ponúknuť jej aspoň na skúšku rozhodovanie v zopár zápasoch Corgoň ligy... V Grécku totiž návštevnosť zápasov Sophia rapídne dvíha a máme taký "nesmelý" pocit, že by to zafungovalo aj pod Tatrami...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Sophia_Gryllou_futbal_rozhodkyňa

facebook.com

Súvisiace články