Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Klobúk dole! Dve gestá fair play alebo futbaloví džentlmeni
Zdielať na

Klobúk dole! Dve gestá fair play alebo futbaloví džentlmeni

SAUDSKÁ ARÁBIA / Na internetových stránkach sa zväčša objavujú videá, na ktorých niekto súpera hrubo fauluje a spôsobí mu nejakú ujmu. Zo Saudskej Arábie však teraz prichádzajú také zábery, aké ulahodia ľuďom a športovcom, ktorí ctia v prvom rade zásady fair play.

V 9. kole tamojšej najvyššej súťaže na seba narazili kluby Al-Nahda a Al-Ittihad. V stretnutí padlo dohromady až osem gólov (4:4), no nielen tie potešili divákov. Za stavu 2:2 sa odohrali dve situácie po sebe, ktoré si vyslúžili potlesk tribún.

Žiadny problém, protihráčovi zaviazal šnúrku

Gólman domácich Taisir Al Antaif si všimol, že má rozviazanú šnúrku na kopačke a gestami dával najavo, že si ju potrebuje zaviazať. Už-už sa chystal zhodiť rukavice, keď k nemu pribehol útočník hostí Jobson, zohol sa a šnúrku mu zaviazal. Brankár ho potľapkal po pleci, dali si "ťapáka" a - zaznela píšťalka rozhodcu.

Rozhodca to "pohnojil", hráči napravili

Ten sa totiž striktne držal pravidiel a keďže brankár tímu Al-Nahda držal loptu dlhšie, než tie povoľujú, nariadil štandardnú situáciu proti domácim. Tí krútili hlavy, ale nič im to nepomohlo. U hostí ale opäť zafungoval princíp férovej hry. Ich stredopoliar Leo loptu zahral schválne úplne nepresne a nasledoval kop od domácej brány. Ešte predtým však tlieskal Taisir Al Antaif i fanúšikovia na tribúnach. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Futbal_gesto_fair play

youtube.com

Súvisiace články