Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Česku hrozí korupčný škandál! Zatkli desiatky futbalistov
Zdielať na

V Česku hrozí korupčný škandál! Zatkli desiatky futbalistov

Zdroj: ilustračná

PRAHA / Polícia v Českej republike zatkla v stredu desiatky futbalistov z rôznych súťaží, pričom ich podozrieva, že stávkovali na svoje stretnutia a ovplyvňovali výsledky. Túto informáciu priniesol internetový portál iSport.cz.

"Kriminalisti Útvaru odhaľovania korupcie a finančnej kriminality od dnešných ranných hodín prevádzajú úkony trestného stíhania vo veci podozrení z korupčného správania sa vo futbalovom prostredí, možného ovplyvňovania výsledkov v rámci rôznych futbalových súťaží, a s tým súvisiacou stávkarskou činnosťou," cituje iDnes.cz slová hovorcu Útvaru odhaľovania korupcie a finančnej kriminality Jaroslava Ibeheja.

"Jediný, kto sa k tejto veci môže za FAČR vyjadrovať, je bezpečnostný manažér Martin Synecký, ktorý je na školení vo Varšave. Ja o tejto veci nič neviem," uviedol hovorca Futbalovej asociácie ČR (FAČR) Jaroslav Kolář.

Prvým potvrdeným klubom, ktorý je zapletený do aféry, je treťoligová Roudnice nad Labem. "Áno, vzali nám štyroch hráčov. Neviem však, či sú vo väzbe alebo sú vyšetrovaní na slobode. Niečo tam prebieha, ale neviem, o čo ide a v akej je to fáze. Počul som, že ide o stávkovanie a ovplyvňovanie zápasov," poznamenal predseda klubu Pavel Dohnal.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články