Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mak (22) by si proti Bosne rád otvoril reprezentačný strelecký účet
Zdielať na

Mak (22) by si proti Bosne rád otvoril reprezentačný strelecký účet

Zdroj: sita - Róbert Mak v reprezentačnom drese

SENEC / Už päť štartov vo futbalovej reprezentácii si v kalendárnom roku 2013 pripísal mladý krídelník Róbert Mak.

Spolu s Marekom Hamšíkom a Jánom Ďuricom patrí k trojici Slovákov, ktorí zasiahli do všetkých tohtoročných duelov národného mužstva. Dvadsaťdvaročný Bratislavčan, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v nemeckom 1. FC Norimberg, by rád túto štatistiku v kvalifikačnom dvojzápase proti výberu Bosny a Hercegoviny vylepšil.

"V reprezentácii sa pomaly udomácňujem a rád by som si v národnom tíme otvoril aj strelecký účet. Najkrajšie by bolo, ak by som dal gól už v piatok a zvíťazili by sme. Základom sú potreby mužstva, ale aj ja mám svoje ciele," poznamenal Róbert Mak počas prípravy na náročný piatkový zápas v Zenici v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na záverečný turnaj MS 2014.

Bosniacke divácke peklo v Senici i Žiline

Slovenskí futbaloví reprezentanti pred dvojicou stretnutí proti Bosne a Hercegovine musia rátať s búrlivou atmosférou na tribúnach nielen u súpera, ale aj v budúcotýždňovej odvete v Žiline, na ktorý sa chystá mnoho fanúšikov z Balkánu. "Je veľmi dobré, keď je plný štadión. Pred veľa ľuďmi sa hrá vždy dobre. Bosniakov v blížiacich sa dueloch môžeme len prekvapiť. Najprv sa o to pokúsime vonku, aj keď to bude veľmi ťažké. Celkovo urobíme všetko pre to, aby sme postúpili," pokračoval odchovanec Slovana Bratislava, ktorý futbalovo "dozrieval" v akadémii anglického veľkoklubu Manchester City.

Dvojnásobný držiteľ Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho slovenského futbalistu do 20 rokov pred súbojmi s Bosnou verí v správne rozhodnutia trénera Jána Kozáka. "Pozrieme si video s ich predchádzajúcimi zápasmi. Tréner určite zvolí na nich správnu taktiku. Zvolíme nejaký systém a potom, dúfam, Bosnu a Hercegovinu zdoláme. V prvom rade sa však musíme pozerať na seba, nie na súpera," dodal Róbert Mak.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články