Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kuciak so Stochom nezvládli odvety, zahrajú si iba EL
Zdielať na

Kuciak so Stochom nezvládli odvety, zahrajú si iba EL

Zdroj: sita, PAOK Solún-Schalke

VARŠAVA / Legia Varšava so slovenským reprezentačným brankárom Dušanom Kuciakom nepretavila remízu 1:1 z Bukurešti na postup do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014.

V utorňajšej domácej odvete play off poľský majster inkasoval rýchle dva góly, takže už v 9. minúte potreboval streliť Steaue Bukurešť tri. Otraseným hráčom Legie tak zostali len oči pre plač po tom, ako dokázali už len vyrovnať na 2:2.

Rovnako dopadol aj PAOK Solún v zostave so slovenským krídelníkom Miroslavom Stochom, ktorý v prvom zápase nádejne remizoval 1:1 v Gelsenkirchene so Schalke. Skúsení Nemci sa na horúcej gréckej pôde ujali vedenia 1:0, ale domácim sa po zmene strán podarilo vyrovnať a do kariet im zahralo aj vylúčenie Jonesa. Aj napriek početnej prevahe však inkasovali kritický druhý gól z kopačky Draxlera. Stopér Katsouranis vykresal zásahom na 2:2 nádej Grékov, v závere však Schalke zásluhou dvojgólového hrdinu večera Szalaia zatĺklo definitívny "klinec" a po výhre 3:2 ide do ďalej.

Premožiteľ bratislavského Slovana z 2. predkola Ludogorec Razgrad si už po domácej prehre 2:4 s Bazilejom prakticky zabuchol miestenku medzi elitou, navyše vo Švajčiarsku podľahol 0:2. Presunie sa však rovnako ako ďalšie neúspešné tímy v play off aspoň do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

Formalitou bol aj duel na Emirates Stadium proti Fenerbahce, do ktorého vstupoval Arsenal Londýn s komfortným náskokom 3:0 z Istanbulu. Ten ešte zvýraznil dvojgólový Ramsey, "kanonieri" tak triumfovali celkovo jednoznačne 5:0.

Dinamo Záhreb prehrávalo v súčte skóre oboch zápasov už 0:3, takže vsadilo všetko na jednu kartu a hra vabank mu takmer vyšla. Tromi gólmi otočil chorvátsky šampión na 1:3 a v tej chvíli postupoval, no Kienast v 82. minúte spasil domáce "fialky" a poslal Austriu do hlavnej fázy medzi 32 najlepších európskych tímov.

Odvety play off Ligy majstrov 2013/2014:

Austria Viedeň - Dinamo Záhreb 2:3 (1:2)
Góly: 5. Šimunič (vl.), 82. Kienast - 33. Brozovič, 43. Fernandes, 70. Bečiraj. Rozhodoval: Tagliavento (Tal.)
prvý zápas 2:0, postúpila Austria Viedeň

FC Bazilej - Ludogorec Razgrad 2:0 (1:0)
Góly: 11. Frei, 79. Degen. Rozhodoval: Collum (Škót.)
prvý zápas 4:2, postúpil FC Bazilej

Legia Varšava - Steaua Bukurešť 2:2 (1:2)
Góly: 27. Radovič, 90.+4 Rzezniczak - 7. Stanciu, 9. Piovaccari. Rozhodoval: Proenca (Port.) - D. Kuciak za domácich celý zápas + ŽK
prvý zápas 1:1, postúpila Steaua Bukurešť

PAOK Solún - Schalke 04 Gelsenkirchen 2:3 (0:1)
Góly: 53. Athanasiadis, 79. Katsouranis - 43. a 90. Szalai, 68. Draxler. Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ČK: 64. Jones (Schalke) - M. Stoch za domácich celý zápas
prvý zápas 1:1, postúpilo Schalke 04 Gelsenkirchen

Arsenal Londýn - Fenerbahce Istanbul 2:0 (1:0)
Góly: 25. a 72. Ramsey. Rozhodoval: Carballo (Šp.)
prvý zápas 3:0, postúpil Arsenal Londýn

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články